След като австрийският канцлер Себастиан Курц обвини няколко европейски държави

...
След като австрийският канцлер Себастиан Курц обвини няколко европейски държави
Коментари Харесай

Симеон Николов: Как българската глупост скара европейски държави?

След като австрийският канцлер Себастиан Курц упрекна няколко европейски страни в това, че са си обезпечили доставки на ваксини отвън общия проект за систематизиране, представител на Министерството на здравеопазването на Нидерландия обясни пред немската организация ДПА, че една страна се е отказала от имунизациите и те били разпределени сред други страни. Оказва се, че тази страна е била България.
Според мнения в Нидерландия и Германия, България се е отказала от модерните RNA–ваксини, тъй като са ѝ се сторили доста скъпи, а и претендирали специфични хладилници за изстудяване. Нидерландия последна стартира имунизирането. Малта пък разполага с три пъти повече ваксини от България.

От Брюксел премълчават, че най–скъпите ваксини, изключително тази на BioN/Pfizer, са съвсем недостъпни за по–бедните страни. Потвърждава се, че България не е поискала да вземе избраното ѝ количество от имунизацията на BioN/Pfizer. Макар че 18 евро не е чак толкоз скъпо и за България. Още повече пък на фона на милиардите, изхвърлени през прозореца на един премиерски джип.

Съединени американски щати също са се презапасили с ваксини. Напрежението сред Съединени американски щати и Европа обаче нараства поради възбраната на Вашингтон за експорт на нужни артикули за произвеждане на имунизациите.

В същото време всеки ден закъснение на имунизациите води до загуба на човешки животи. В Германия на 10 000 инфектирани на ден, 140 души умират.

Само преди дни в Германия беше заведено правосъдно дело за неприятното ръководство на рецесията. Би ли се осмелил някой в България да направи това? ХДС от ръководещата коалиция загуби изборите в две провинции, за което с изключение на рецесията способства и абсурда с двама депутати, забъркани в търговия с маски.

С какъв брой ли % повече би трябвало да загуби ГЕРБ на изборите и какъв брой правосъдни каузи повече би трябвало да бъдат заведени в България, в случай че се пресметне, че корупцията в България е неведнъж по–висока, здравната ни система е трагична, за изгубените човешки животи от некадърното ръководство на рецесията упрекват държанието ни, а нечовешкото отношение към майките и бащите ни /онези нещастници от забравената IV група/ е индикатор за нецивилизованост?

Не е неприятно преди изборите да си напомним това, което още античните римляни са проумяли: Несправедливостта към един е опасност за всички!

Симеон Николов, фейсбук

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР