След катастрофата обаче дрегерът отчел 1.3 промилаСлед като шофьор на

...
След катастрофата обаче дрегерът отчел 1.3 промилаСлед като шофьор на
Коментари Харесай

Фирмата превозвач на децата от Брезник: Всяка сутрин тестваме шофьорите за алкохол

След злополуката обаче дрегерът отчел 1.3 промила

След като водач на учебен рейс, използвал алкохол, катастрофира, Симона Славянова, която е прокурист на компанията транспортьор, изрично съобщи в ефира на, че безусловно всяка заран водачите биват тествани за алкохол.

„ Явно той е използвал по-късно, само че към този момент книжката му е отнета и е отхвърлен от работа”, добави Славянова.

В рейса имало единствено едно дете, защото случаят е станал до момента в който транспортното средство маневрира пред учебното заведение. Шофьорът губи надзор и се удря в две коли. Дрегерът отчел 1.3 промила алкохол в кръвта му. Оказва се, че той има и други прегрешения през 2015 година. Този водач е нов и бил по заменяне, защото другият е в отпуск, обясниха от компанията транспортьор.

Вътре в транспортното средство е единствено третокласбичката Галя.

“Той искаше да паркира там, където е лавката, и доста бързо караше, блъсна се в една кола и след това във втора”, споделя за случая 9-годишното момиче, което при конфликта удря главата си в стъклото. Галя се прибира у дома, само че ѝ прилошава.

“Веднага се обадих на 112, пристигна кола за спешна помощ, прегледа я. Болеше я главичката, повръщане”, споделя майката на ученичката - Илияна Славчева.

Медиците не откриват съществени контузии. Момичето е добре и още веднъж е в учебно заведение, а майка му изиска да вземат книжката на провинилия се водач, с цел да няма повече такива прегрешения.

Съмнения, че водачът злоупотребява по време на работа е имало и по-рано, споделя майката на потърпевшата третокласничка, която постоянно се вози в този рейс.

“Аз пътувам с него, с рейса, и ми замирисваше на алкохол в рейса”.

От учебното заведение не са имали подозрения. Работят с компанията от 5 години и досега не са имали сходни произшествия, изясни шефът на Средно учебно заведение "Васил Левски " в гр. Брезник Лина Симеонова. Сега с децата работи учебният психолог. А против водача е почнало бързо произвеждане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР