След извършената проверка на терен по сигнал за строителство в

...
След извършената проверка на терен по сигнал за строителство в
Коментари Харесай

РИОСВ ще глобява за строителството в Синеморец

 След осъществената инспекция на терен по сигнал за строителство в местността " Поляните “, в землището на село Синеморец и изискана спомагателна информация от строителния надзор, РИОСВ-Бургас предприе администраивнонаказателна процедура за несъблюдение на изискване, постановено в Решение № БС-03-ОС/02.03.2017 година, за оценка по съгласуемост на капиталовото предложение.

Съгласно поставените в решението условия строителните дейности  не се позволяват в гнездовия интервал на птиците - от месец март до месец август.

Лицето, направило активността, е поканено за сформиране на акт по реда на Закона за биологично многообразие. Санкцията за осъщественото нарушаване за физически лица е от 500 до 10 000 лева

Имотът попада в рамките на естествен парк " Странджа “ и в две предпазени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000. За плана Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас е провела процедура по реда на член 31 от Закона за биологичното многообразие. Изискан е отчет за оценка на съвместимостта на капиталовото предложение с предмета и задачите на запазване на предпазените зони. Процедурата е завършила с Решение № БС-03-ОС/02.03.2017 година, с което капиталовото предложение е в съгласие. Решението не е обжалвано в законоустановения период и е влезнало в действие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР