След извънредното обръщение снощи, в което председателят на националния оперативен

...
След извънредното обръщение снощи, в което председателят на националния оперативен
Коментари Харесай

Десислава Радева призова за данъчна и кредитна ваканция

След изключителното послание нощес, в което ръководителят на националния действен щаб за битка с епидемията от ковид ген. Венцислав Мутафчийски изиска стягане на изключителните ограничения брачната половинка на президента Десислава Радева направи коментар на събитията в пост във Facebook.

На страницата си тя укори ръководещите, че са оставили без отговор редица значими въпроси, и уточни 5 от тях:

1. Колко средства е отделила страната за справяне с казуса, в това число подкрепяне на бизнеса? Който в близко бъдеще няма по какъв начин да действа пълнокръвно. И да заплаща заплати, налози, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

2. Ще има ли банкова, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите почивка, до момента в който трае изключителното състояние, като не пропущаме и бързите заеми? Защото доста хора имат заеми - ипотечни, бизнес, потребителски, а стопанската система ще е в колапс освен в народен, само че и в международен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво вършим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им оказва помощ, пазари и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон (национален), на който хора със подозрения за болест да се обаждат и да получат помощ и инструкции? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните - по какъв начин е обезпечен животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия - здравните чиновници (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях броя кревати няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос. (пак към министър Ананиев и премиера)

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР