След извънредно кратка среща, продължила едва около 3 минути, президентът

...
След извънредно кратка среща, продължила едва около 3 минути, президентът
Коментари Харесай

Радев връчи мандата на БСП с похвала за поведението й във властта

След изключително къса среща, траяла едвам към 3 минути, президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Георги Свиленски - ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия. Редом до Свиленски беше водачът на партията Корнелия Нинова.

" Българска социалистическа партия съумя да резервира положителния звук в една комплицирана коалиция. Показахте и че можете да търсите консенсуса, да съжителствате във властта и да работите дружно със свои политически съперници ", похвали социалистите президентът. И добави, че има вяра, че полезностите на левицата - мир, правдивост, взаимност, независимост, би трябвало да управляват всяко едно държавно управление.

В отговор Свиленски увери, че соцпартията ще " постави всички старания " да сформира постоянен кабинет, който да работи за " спокойствието, сигурността и благоденствието на българския народ ". И посочи, че Българска социалистическа партия ще разчита на отговорността на политическите сили, които " демонстрираха угриженост по време на консултациите ", извършени от Радев предишния петък. Ясно е, че има предвид  " Продължаваме промяната ", " ИТН “ и " Демократична България ".

Социалният детайл ще бъде главният при идните договаряния за държавно управление - това разгласи по-рано Корнелия Нинова, циитрана от БНР. Нинова участва на доклада на обществения министър Георги Гьоков за свършеното от министерството през миналите 7 месеца. " Напълно сме наясно за провокациите, които стоят пред нас. Номер едно проблем ни остава – инфлация, цени, приходи, беднотия, неравноправие. Затова е в договарянията за сформиране на нов кабинет, а и в случай че бъде формиран подобен, като участници в него, ще продължим да бъдем общественият дирек в политиката на България ", сподели тя.

На въпрос кой ще бъде препоръчан за министър председател, вицепремиерът в оставка съобщи: " За министър председател ще си приказваме по-късно, откакто получим мандата. " Тя обаче удостовери, че кандидатурата за министър председател би трябвало да пристигна от най-голямата парламентарна група - на Политическа партия. 

Ако третият мандат в този парламент не бъде изпълнен, президентът би трябвало да разпусне Народното събрание, да назначи служебно държавно управление и да насрочи предварителни избори. Радев към този момент разгласи, че ще предложи вотът да се проведе в началото на октомври.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР