След изслушването на Илиана Иванова, кандидатът на България за еврокомисар

...
След изслушването на Илиана Иванова, кандидатът на България за еврокомисар
Коментари Харесай

Евродепутатите останаха доволни от думите на Илиана Иванова

След чуването на Илиана Иванова, претендентът на България за еврокомисар по нововъведенията, научни проучвания, просвета и младежта, което продължи към час и половина, ръководителите на отрасловите комисии по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и по просвета и обучение (CULT) дадоха къс брифинг пред медиите, споделяйки усещанията си от българската кандидатура за еврокомисар . Изслушването се организира в постройката на Екологичен потенциал в Брюксел.

Шефовете на двете комисии Кристиян Бушой и Сабине Верхайен показаха мощно удовлетворение от представянето на българския претендент.

" Много сме удовлетворени какъв брой във вътрешността е в материята и по тази причина, че сподели голямо знание в сферата. Отговаряше на въпросите по доста добър и съответен метод ", похвали Иванова Сабине Верхайен.
 Бъдещата ни еврокомисарка с упоритост да направи Европа международен водач в нововъведенията
Бъдещата ни еврокомисарка с упоритост да направи Европа международен водач в нововъведенията

Тя беше изслушана на взаимно съвещание на две отраслови комисии в Екологичен потенциал

Кристиян Бушой пък на собствен ред изрази персонално мнение - утвърждението на българската кандидатура към този момент е може би условност.

" Нуждаем се от мощен комисар. Работихме прелестно с предходният подобен - Мария Габриел. Говоря в персонално качество, само че съм уверен за срещата с координаторите, на която би трябвало да вземем решението си, уверен съм, че госпожа Иванова ще е прелестен еврокомисар ", сподели той.

На собствен ред в малко изказване без опция за журналистически въпроси самата Иванова благодари на сътрудниците си от Европарламента и на българските медии за търпението да се изчака няколко месеца официално да стартира същината на изборната процедура.

" Очакваме в този момент решението на координаторите, уповавам се, че в случай че бъда определена, ще работя неуморно, с всички сили, в този къс оставащ мандат да извърша със наличие поста и да допринесем оптимално за постигането на задачите ", съобщи тя.
 Правната комисия на Екологичен потенциал единомислещо утвърди претендентът ни за еврокомисар
Правната комисия на Екологичен потенциал единомислещо утвърди претендентът ни за еврокомисар

Не е открит спор на ползи при документите на Илиана Иванова

Какво следва като процедури оттук насетне - незабавно след чуването ръководителите на двете отраслови комисии и представителите на другите политически фамилии в европарламента следва да одобрят кандидатурата на Иванова, като публично решението ще бъде оповестено в следобедните часове на 6 септември. След седмица пък следва окончателното гласоподаване на българската кандидатура в пленарна зала, като съвещанието този път ще се организира в Брюксел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР