След излизането на списъците с участници в квалификациите на Australian

...
След излизането на списъците с участници в квалификациите на Australian
Коментари Харесай

Официално: Двама българи в квалификациите на Australian Open


След излизането на описите с участници в квалификациите на Australian Open към този момент можем да кажем и публично това, което се знаеше от няколко седмици – България ще има двама предварители в пресявките на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Това ще бъдат Адриан Андреев и Димитър Кузманов, които си подсигуряваха това със завършването на годината в топ 200 на международната класация.

За Андреев това ще бъде дебют в шампионат от Големия шлем, до момента в който за Кузманов общо осмо присъединяване. Неговият дебют в пресявки на „ мейджър “ бе на Ролан Гарос 2021. Първата победа пристигна точно в Австралия преди година, когато в първия кръг в профил Даниел Масур преди да загуби от Тобиас Камке. Впоследствие на Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open Кузманов доближаваше до решителния трети кръг на квалификациите.

За двамата престоят в Австралия ще бъде дълъг, защото още в идващите дни те ще дебаркират на континента за присъединяване си на United Cup. Към момента Андреев е по-високоранкиран по отношение на Кузманов, което го прави любимец за присъединяване в мачовете на сингъл като втора ракета на България.

За страдание серията си от участия в квалификации от Големия шлем прекъсва Изабелла Шиникова. Тя изпадна отвън първите 300 на ранглистата, което няма да ѝ разреши да играе в Мелбърн. Тя въпреки всичко също ще бъде в Австралия като част от тима на България за отборния шампионат. В него присъединяване ще вземе и Гергана Топалова, която през 2023-а ще опита да доближи до позиции, даващи ѝ право да дебютира в квалификациите от Шлема.

От главната скица на шампионата стартират първите ни ракети при мъжете и дамите Григор Димитров и Виктория Томова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР