След интензивна работа в продължение на повече от година и

...
След интензивна работа в продължение на повече от година и
Коментари Харесай

Нова програма за ускоряване на развитието и разширяването на иновациите в Европа

След интензивна работа в продължение на повече от година и поредност от съвещания с бизнеса, иновационните общности, университетските среди и страните членки, българският комисар Мария Габриел показа през юли в Страсбург новата Европейска иновационна стратегия. Тя се основава на конкурентните преимущества на Европа - водеща роля в науката, мощна индустриална база в браншове с физически съставен елемент и запас от гении в региона на инженерството.

Мария Габриел показва новата стратегия със публикация в авторитетното испанско издание " El Economista ".

Иновациите са от значително значение за реализирането на двойния екологичен и дигитален преход и гарантирането на отворената стратегическа автономност на Европейски Съюз. Новата европейска стратегия за нововъведения, призната от Комисията през юли, има за цел да отключи иновационния капацитет на Европа и да подсигурява нейното водачество на международната иновационна сцена, тъй че тя да стане място, където нововъведенията от дълбоки технологии основават авангардни решения в целия континент.

Тази стратегия е резултат от тясно съдействие с нашите заинтригувани страни и иноватори, които имат желанието и способността да водят идната вълна от нововъведения - дълбоки софтуерни нововъведения. Те споделят на света, че Европа има конкурентните преимущества да се трансформира в световен мотор за дълбоки софтуерни нововъведения и започващи компании, тъй че идващото потомство откриватели, създатели и иноватори да могат да се открият и разширят в Европа.

Уравнението на технологията на бъдещето се състои от битове, а също и от атоми

Новата европейска стратегия за нововъведения демонстрира нашия ангажимент за намиране на решения на най-належащите обществени и стопански провокации посредством дълбоки софтуерни нововъведения. Неговото икономическо, бизнес и обществено влияние ще бъде видно на всички места, защото софтуерните компании се стремят да предложат решения на нашите най-сложни провокации.

Успешните компании за дълбоки технологии употребяват композиция от гении - изключително учени, инженери и бизнесмени - за справяне с провокациите. Те са в центъра на комплицирана иновационна екосистема, формирана от държавни управления, университетски институции, рисков капитал и огромни компании. През 2020 година екипът на BioNTech и Pfizer съумя да пусне на пазара първата ваксина против Covid-19 за по-малко от година, демонстрирайки силата на тази екосистема. Въпреки че тези компании реализираха незабравим прогрес с невиждана скорост, те също се възползваха от напъните на доста други компании в екосистемата.

97% от фирмите за дълбоки технологии способстват за най-малко една от задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, демонстрирайки своя специфичен ангажимент за посрещане на съществени и фундаментални провокации. Следователно те са известни като дълбоки нововъведения. Те нормално създават повече физически артикули, в сравнение с програмен продукт. Всъщност 83% от започващите компании за дълбоки технологии създават физически детайли. Тези компании вършат уравнението на нововъведенията към този момент не за битове, а за битове и атоми, и го вършат, като внасят данни и изчислителна мощ във физическия свят.

Инициативата, наречена Нова европейска стратегия за нововъведения, съставлява забележителен прогрес в иновационната екосистема на Европа. Планът разрешава на Европейския съюз да работи уверено с помощта на пет водещи начинания, които включват нови съответни дейности.

Първата водеща самодейност се концентрира върху привличането на частни институционални вложители за основаване на добре развити финансови и финансови пазари посредством разширение на eвропейското деяние за рисков капитал за нововъзникващ напредък (известно също като Escalar); По същия метод тя се концентрира върху предлагането на закон за листване и използването на съответни ограничения за поддръжка на дамите вложители.

Втората водеща самодейност се стреми да поддържа нововъведенията в дълбоките технологии посредством публични поръчки и пространства за опити , т.е. уреди за опити в университетите, които могат да се употребяват в съдействие със започващи компании в региона на дълбоките технологии. Предложените регулаторни рамки за пясъчните кутии ще оказват помощ на Съюза да бъде в крайник с бързия ритъм на софтуерното развиване, позволявайки авангардни софтуерни разработки да бъдат оценени и комерсиализирани в Европейски Съюз.

Третата водеща самодейност има за цел да форсира и ускори нововъведенията в една същинска общоевропейска иновационна екосистема , обхващаща целия Съюз, както и да запълни съществуващата празнота в нововъведенията. Тя ще сътвори и свърже районни дълбокотехнологични иновационни долини в до 100 района, ще сътвори Innospace като едно гише за всички играчи в европейската иновационна екосистема, ще удвои броя на водородните долини в Европейския съюз и ще започва действието Scaleup 100, с цел да помогнем на 100-те най-обещаващи започващи компании за дълбоки технологии да станат еднорози (иновативни компании с приблизителна стойност над 1 милиард евро).

Искаме да включим новатори, бизнесмени и жители

Четвъртата водеща самодейност подсигурява развиването и придвижването на хора с същински бездънен софтуерен гений в границите на и към Европейски Съюз . Това ще разреши образованието на един милион специалисти по дълбоки технологии в области като нови материали, акумулатори, синтетична биология или галактически и квантови технологии. Инициативата ще подкрепи женското предприемачество и ще притегли надарени хора от цялостен ​​свят посредством новаторски инструмент. Освен това ще бъдат употребявани нови механизми за обезпечаване на тясна връзка сред образованието и нововъведенията, като да вземем за пример Европейската мрежа от новаторски центрове за висше обучение, показана на срещата на върха за образованието и нововъведенията.

Най-новата водеща самодейност се концентрира върху основаването и потреблението на изчерпателни и сравними набори от данни, както и общо вместилище на данни, което може да осведоми за политиките на всички равнища и в целия Европейски Съюз. Инициативата ще стартира с създаването на европейски дефиниции за пускане, за бързо разрастващо се пускане и за дълбоки софтуерни нововъведения.

Търсим тясно съдействие сред Комисията и страните членки, тъй че европейските нововъведения да поемат водеща роля в оправянето с актуалните и бъдещите световни провокации. Тази стратегия е апел за деяние и ние сме решени да я превърнем в действителност.

Насърчаваме държавите-членки и районите да надграждат нашите оферти и да работят с Европейската комисия и заинтригуваните страни за активизиране на вложения, обезпечаване на удобни рамкови условия и осъществяване на съществени промени. Ние също по този начин каним университетите, ситуирани на кръстопътя на научните проучвания и нововъведенията, да вземат участие интензивно в осъществяването на дейностите, по-специално посредством поощряване на предприемаческите умения.

От своя страна ще продължим да включваме иноватори, бизнесмени и жители по-активно в дебата, като ги поддържаме, разпространяваме хрумвания и отговаряме по-добре на условията на обществото. От значително значение е всички райони на Европа да се възползват от дълбоките софтуерни нововъведения.

Само дружно можем да реализираме задачата на Новата европейска стратегия за нововъведения: да създадем една в действителност общоевропейска иновационна екосистема, в която никой не е зарязан, като обединим напъните си да оползотворим неповторимите гении, интелектуални активи и промишлени качества на Европа.

Статията е оповестена в профилираното испанско издание Превод: Dir.bg

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР