След епидемията с коронавирус Inditex, компанията, която освен управлява марки

...
След епидемията с коронавирус Inditex, компанията, която освен управлява марки
Коментари Харесай

Собственикът на Zara затваря 1200 магазина

След епидемията с ковид Inditex, компанията, която с изключение на ръководи марки като Bershka, Pull & Bear и Massimo Dutti, е отчела 44% спад в продажбите си, или загуба на стойност към 409 милиона евро за първото тримесечие. Ето за какво притежателят й е на път да закрие меджу 1000 и 1200 магазина в целия свят, като това ще бъдат най-вече по-малките обекти и тези, които са съсредоточени в Азия и. Най-малко се чака да бъдат наранени тези във Англия, които са общо 107.

От Inditex афишират, че това няма да засегне доста хората, които работят за компанията, тъй като на тях ще им бъдат препоръчани други позиции, свързани с онлайн поръчките. Именно там ще концентрира напъните си стилната империя, като растежът при тях се е нараснал с 50% за последното тримесечие.

Съгласно новия бизнес проект на Inditex онлайн продажбите ще се усилят с 25% спрямо 2019 година, а по-големите магазини ще играят ролята на центрове за разпространяване на онлайн поръчките. Компанията ще влага над 1 милиард евро, с цел да предложи още по-добро уеб наличие, да направи доставките още по-бързи, а – по-ефективни. Целта е по този метод да надвият съперниците си в лицето на H&M, както и Asos и Boohoo, чиято известност в онлайн средата извънредно набъбна по време на изолацията.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР