След едногодишно прекъсване поредното издание на проекта Европейска нощ на

...
След едногодишно прекъсване поредното издание на проекта Европейска нощ на
Коментари Харесай

МУ-Пловдив се включва в Европейска нощ на учените 2022

След едногодишно спиране следващото издание на плана Европейска нощ на учените ще се организира на 30 септември 2022 година, оповестиха от Медицински университет - Пловдив. Oтново ще има презентациите, демонстрациите, лекциите и срещите със стотици учени от цялата страна. Те ще ви опишат новости от света на техните проучвателен сфери, ще разясняват настоящи вести от света на науката и технологиите, ще ви обяснят ролята на науката в живота, всекидневието на хората и за развиването на човечеството, ще споделят с вас за какво са избрали попрището на науката за своя специалност.

По време на Нощта ще можете да се включите в десетки интензивности, проведени от просветителни институции и организации от над 25 обитаеми места в България. Бъдете с програмата в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел, в обитаемоте места на община Долна Митрополия и други. Можете да се включите в събитията на Нощта от всяка точка на света, тъй като сътрудниците ще създадат лъчение в действително време през интернет.

Кодовото име на новаторския план, в който едновременно вземат участие над 300 града в Европа и по света, е SEARCH - Science + Environment + Art = Resilience.

Инициативата за разпространение на науката и нейните постижения се финансира от Програма " Хоризонт Европа " 2021 - 2027 на Европейския съюз.

Фокус на събитията от Нощта тази година е тематиката за стъклото - най-универсалният материал в човешката история със основна роля в обществото за софтуерен, теоретичен и стопански прогрес, както и промените на климата и обвързваните незабавни и значими избори, които човечеството би трябвало да направи. Акцентите са в подтекста на оповестената от Организация на обединените нации 2022 година за Международна година на стъклото и световните европейски стратегии и цели. Проектът за Европейска нощ на учените - SEARCH е амбициозно изпитание, което цели да подкрепи популяризирането на науката, научната активност и специалността на академик измежду необятната публика, като акцентът е към подрастващите. SEARCH цели да насърчи повече млади българи да се ангажират с опциите за кариера в региона на научните проучвания.

Тази година в Европейска нощ на учените вземат участие 15 съществени и 16 асоциирани сътрудници от цялата страна, които са подготвили специфична стратегия от събития, която ще продължи няколко месеца. Активностите обгръщат вълнуващи действия в учебни заведения, състезания, срещи с учени в проучвателен институти и университети, събития на обществени градски места, в музей, лаборатории и други просветителни институции.

Ще ви чакаме и тази година на Европейска нощ на учените SEARCH 2022 с забавни, занимателни, радостни и обучителни демонстрации, опити, игри, лекции и други занимания онлайн и онлайн. Лесно можете да намерите програмата с #ERN22SEARCH в цифровото пространство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР