След една изключително изящна вечер в Градската художествена галерия вчера,

...
След една изключително изящна вечер в Градската художествена галерия вчера,
Коментари Харесай

Прочути танцьори в страстен танго спектакъл с ансамбъл Tanguarda“ на 10 април във Варна

След една извънредно изящна вечер в Градската художествена изложба през вчерашния ден, когато публиката беше покорена от естетския концерт на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа, Европейският музикален фестивал Варна продължава с още няколко забележителни събития.

Прочутите танго танцьори Селин Руис и Жереми Бребар ще донесат класата и пристрастеността на истинското аржентинско танго във Варна дружно с квартет " Tanguarda “. Спектакълът ще разпали страстите на ценителите на музиката и танца по време на Европейския музикален фестивал -  с концерта на 10 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Танцът на двамата майстори  ще бъде естествено продължение на ритъма в плана " Танго без граници “. Селин Руис е хореограф и танцьор с наложено име в света на тангото. Тя взе участие в многочислени танго-компании в Европа и Южна Америка, геният й свети на огромни фестивали в Буенос Айрес, Париж, Рим, Сеул, Сиатъл, Истанбул. Основава лична натрупа, в която развива своето виждане за слагане и интерпретация на танго. Нейният сътрудник Жереми Бребар е аржентински артист, който се изявява в театъра и киното. Точно по време на фотоси той открива магията на тангото и се влюбва неистово в него. Започва да усъвършенства уменията си в разнообразни майсторски класове и академии. От няколко години се е открил в Париж, където продължава да изследва и показва тангото и да слага свои хореографии.

Елегантната двойка ще бъде акцентът в гастрола на " Tanguarda “ – един извънреден интернационален план, събрал най-хубавите в жанра. Негов създател и мотор е варненката Мария Мартинова. Самата тя има изяви като танцьор, само че този път ще я забележим на пианото в компанията на Сирил Гарак - цигулка, Винфрид Холценкамп - контрабас и Марсело Нисинман – виртуоз на бандонеона и знаков композитор в актуалния танго свят. Негови произведения ще прозвучат и във Варна. В горещия театър квартетът ще извърши също произведения на Астор Пиацола, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

С плана " Танго без граници “ Европейският музикален фестивал остава правилен на линията, която съблюдава през 15-те години от своето учредяване: да основава за публиката неповторими прекарвания от срещите със международното изкуство и да я държи покрай новите трендове в развиването на класическите и модерните стилове.

В продажба са билетите за този прочувствен театър, който ще бъде в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 10 април. Билетите са на цени от 20 до 50 лева и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ.

Организаторите оферират 10 лева отстъпка единствено при покупка онлайн.

Европейският музикален фестивал се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура на Община Варна.

Другите идни събития в поредицата от прояви за ценители в границите на фестивала:

5.04.в Градската художествена галерия Имена от бъдещето - Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Билети от ФКЦ.

14.04. във Варненската опера - концерт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев. Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19:00. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР