Понякога вдъхновението не е търсено, понякога стиховете ме намират сами.

...
Понякога вдъхновението не е търсено, понякога стиховете ме намират сами.
Коментари Харесай

Поетът Веселина Ангелова: Понякога вдъхновението не е търсено, понякога стиховете ме намират сами

Понякога вдъхновението не е търсено, от време на време стиховете ме намират сами. При мен долита някоя метафора или виждам преживелица на улицата и нещата се случват от единствено себе си. Това сподели поетът Веселина Ангелова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. Тя е създател на " Кой смее да се оплаква “ и " Пясъчен часовник “, а последната й книга е " Сърце и липа “.

Вдъхновение тя намира във всички типове изкуства и в творчеството на други създатели. Харесва поезията на младите български поети като Керана Ангелова, Борис Роканов, Нели Станева, Евгения Димова, Биньо Иванов.

За последната й стихосбирка " Сърце и липа “ тя се въодушевява от цъфтежа и уханието на липите, което свързва с японския обред на съзерцание на вишните.

Стихосбирката ще бъде показана на 18 май в " Светофар “ в София. Те ще бъдат съпроводени от предкласически творби на Шуман, Григ, Бах.

Вдъхновение за концепцията тя получава от филми на Вим Вендерс, инсталациите на Анселм и пърформънсите на Марина Абрамович и Клаудия Кастелучи. " Може би тези актьори по някакъв метод неумишлено, интуитивно са ме въодушевили. Докато разпростирах книгата и четях стихотворенията, до момента в който мислех идея за показване на книгата ми в Бургас това лято, ми хрумна концепцията и взех решение, че в действителност звучи доста красиво човек да чете с вътрешния си глас стиховете и да слуша тази музика. Навързах всяко едно стихотворение в книгата с настрана музикално произведение “, описа Веселина Ангелова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР