След двугодишна пауза, четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов

...
След двугодишна пауза, четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов
Коментари Харесай

Ангел Караньотов се завърна на пистата с две престижни класирания

След двугодишна пауза, четирикратният европейски първенец по супермото Ангел Караньотов се завърна на пистата през миналия уикенд на гръцкото трасе „ Серес “, където се организираха последните два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017.

Младият гений се състезава в клас SuperBike 1000 за тима на “OVERDRIVE Racing” с мотоциклет DUCATI Panigаle R, обезпечен му от формалния вносител за България.

За надпреварата на гръцкото трасе, Ангел бе подсилен от неговите спонсори в лицето на Shell България, Ауто Батери Трейд, Max Bet, Райфайзен Лизинг, Маргел.

Дъждовното време в събота направи надпреварата доста оспорвано и непредвидимо.

В него Караньотов потегли от четвърта позиция, само че още след няколко завоя поведе колоната, откакто водача Мартин Чой падна и не съумя да продължи. Ангел водеше в конкуренцията до седмата обиколка, когато бе изпреварен от Роберт Мушеран от Румъния. До финала двамата не трансформираха позициите си и приключиха в този ред.


източник: персонален списък

Състезанието в неделя бе още по-оспорвано и предложи страхотна борба сред Ангел Караньотов, Роберт Мушеран и Мартин Чой. В последна сметка успеха бе извоювана от Чой, който приключи на 1,7 сек. пред Караньотов, а трети остана румънският играч на повече от 8 секунди от втория.

„ Въпреки късата подготовка с мотоциклета в интервал от 3 седмици успяхме да се синхронизираме изненадващо добре. Дукатито има капацитет, който аз виждам, само че към момента не мога да разкрия. Чувствам се душевен доста резистентен и постоянен. Беше дъждовна събота...напрежението беше огромно, като се има поради, че за пръв път щях да карам мотоциклета на мокро! Това беше моят ден, тъй като тук не беше толкоз значима подготовката, а точно психическата резистентност. Бях рационален, за момент не изпуснах машината от надзор и това ми донесе триумф! Качихме се на 2-ро място на подиума. Неделя беше денят, в който щеше да се дава газ! Слънце, топло и чиста писта. Тук разсъдъка оставаше настрани, тъй като бързите и квалифицираните щяха да завоюват. Страхотен старт и страхотни първи обиколки. Държах отмерено и доста положително за мен движение. Преминахме границата от 1:20, като направих най-хубаво персонално време 1:19:900! Двамата с Мартин бяхме недостижими в този ден! Благодарен съм на всички, които застанаха зад мен и се усещам доста благополучен, че имам опцията още веднъж да се състезавам! “, разяснява представянето си Ангел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР