След двучасово заседание днес общинската избирателна комисия в Ботевград взе

...
След двучасово заседание днес общинската избирателна комисия в Ботевград взе
Коментари Харесай

Кметът на Ботевград остава на поста си

След двучасово съвещание през днешния ден общинската изборна комисия в Ботевград взе решение, че няма учредения за отстраняването на кмета на града Иван Гавалюгов, заяви bTV. Пред постройката на общината пък се събраха локални поданици в негова поддръжка.

Неговото премахване беше поискано след сигнал за спор на ползи по проблем от 2015 година В средата на декември Върховният административен съд удостовери, че Гавалюгов е нарушил закона, тъй като след избирането му на поста е прекратил производства за унищожаване на кабелни мрежи на компанията, която е управлявал преди да стане кмет. След като поема общината, Гавалюгов продава дяловете си на майката на децата си.

" Това е следващ епизод с щастлива за Ботевград и за мен развръзка, само че съм сигурен, че ще има продължение. Законът дава опция на заинтригуваните страни да апелират решението пред Върховен административен съд в 7-дневен период. Още когато 2015 година се кандидатирах и бях определен, бях доста наясно, че ще бъдат наранени стопански ползи ", разяснява кметът решението на ОИК.

Според Гавалюгов държанието му не удовлетворява ползите на избрани стопански кръгове, които имат интерес към водата и отпадъците на Ботевград. " Конкретно - фамилия Златеви, имат сериозен интерес към водата в язовир Бебреш. Има издигната дребна Водноелектрическа централа, за която знам от специалисти, че не трябвало да бъде издигната там, разрешението е получено по доста чудноват метод. Това е един от проблемите с водоснябдяването в града ", изясни още кметът.

На последните локални избори Иван Гавалюгов беше избран отново за втори мандат с 54% от гласовете на първи тур.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР