След два опита тази сутрин Народното събрание не успя да

...
След два опита тази сутрин Народното събрание не успя да
Коментари Харесай

След два опита: Народното събрание не успя да събере кворум

След два опита тази заран Народното събрание не съумя да събере кворум. В залата се записаха единствено 92 от 240 народни представители.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев означи, че предпочитание за работа имат парламентарните групи на Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ", които са се записали.



В пленарната зала не участват депутатите на " Продължаваме Промяната ", ГЕРБ-СДС и " Демократична България ".

При първия опит в пленарната зала се записаха 89 народни представители.

Депутати разясниха пред публицисти в коридорите на Народното събрание отсъствието на представители на някои от парламентарните групи от пленарната зала.

" Може да извършите математиката. Ако има 89 индивида в залата, не е тъй като липсва „ Демократична България “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

По думите му методът с отсъствието от пленарна зала е верен, тъй като без това „ нямаше да спрат “.

" Това нещо, което те направиха полунощ – с ботуш да взривят целия избирателен развой – трябваше да бъде спряно, посочи Иванов. Те не посмяха да внесат законопроекта през днешния ден за разглеждане, само че към момента не са изтеглили текстовете, уточни той. Очевидно е, че трябваше да се прибегне до крайни ограничения, с цел да се върне някакъв здрав разсъдък в целия развой ", сподели Иванов. 

Иванов означи, че по време на среща с ГЕРБ е призовал три пъти да не се форсира процесът с Изборния кодекс. 

Искрен Митев (ПГ на „ Продължаваме Промяната “) дефинира невлизането в зала като политически ход, проява. Ние видяхме, че задачата на Народното събрание до този миг е била да се направи хартиената бюлетина, добави той.

Въпреки всички причини, които „ болшинството на хартиената бюлетина “ се пробва да изложи пред обществото, за нас не е ясно за какво това трябваше да се случи в 18-часово съвещание, уточни Митев. По думите му това демонстрира, че има някакъв претекст, който не се показва.  

Ние отхвърляме да участваме в диспути, до момента в който не стане ясно каква е повода хартиените бюлетини да би трябвало да бъдат най-важното нещо в Народното събрание, съобщи Митев.

Очевидно е, че някои от парламентарно показаните партии, надлежно техните групи, имат нужда от още време и съвещания да си уточнят позицията, да преценяват какво да вършат, сподели водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев. 

Ние, гледайки в профил и не знаейки те какво вършат, би трябвало да изчакаме да чуем тяхната позиция, добави Янев. Попитан дали хартиената бюлетина ще се окаже " препъникамък " за държавно управление, той отговори с „ дано да изчакаме въпреки всичко, всяка тематика може да се окаже " препъникамък " и в това време всяка тематика може да бъде преодоляна с разговор “. 

Мисля, че има късмет, има метод за водене на разговор, демонстрират го партиите досега в работата си, сподели още Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР