След донорска ситуация, реализирана на 29 септември от медицински екип

...
След донорска ситуация, реализирана на 29 септември от медицински екип
Коментари Харесай

Четирима души получиха шанс за живот след донорска ситуация

След донорска обстановка, осъществена на 29 септември от медицински екип от " Св. Марина " - Варна, с началник проф. доктор Вилиян Платиканов, четирима души ще получат късмет за живот. Това оповестиха от Изпълнителна организация " Медицински контрол ".

Това става допустимо, откакто околните на 48-годишна жена, изпаднала в мозъчна гибел, вземат решение да дарят нейните органи.

На идващия ден по искане на ИА " Медицински контрол " и със съдействието на Министерството на здравеопазването е проведен въздушен превоз със аероплан C-27J " Спартан " на два медицински екипа за експлантация на органите . Екипаж от състава на Военновъздушните сили на Българската войска от 16-та авиационна база Враждебна извършва сполучливо превоз на медицински екипи при донорска обстановка от София до Варна и назад. Командир на екипажа е майор Николай Георгиев, а помощник-командир и борден инженер са майор Дарина Христозова и капитан Андрей Андрев, оповестяват от пресцентъра на министерството на защитата.
 Български донор избави живота на трима румънски жители
Български донор избави живота на трима румънски жители

Близките на стара жена в мозъчна гибел дарили органите й, а у нас нямало подобаващи реципиенти

Същият ден на 39-годишен пациент е трансплантиран черен дроб във Военномедицинска академия . В МБАЛ " Лозенец " са присадени бъбреци на 39-годишна жена и 67-годишен мъж . Сърцето е предоставено на Румъния, заради липса на подобаващи реципиенти у нас.

Министерството на здравеопазването и ИА " Медицински контрол " благодарят на околните на дамата, на медицинските екипи и на Военновъздушните сили за хуманния жест и съдействието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР