След днешния куриоз кметове да извозват хората от осем села

...
След днешния куриоз кметове да извозват хората от осем села
Коментари Харесай

Утре стотици работещи и учещи от 8 села няма да стигнат до Пловдив. Оправяйте се!

След днешния куриоз кметове да извозват хората от осем села от община „ Родопи ”, останали без рейсове до Пловдив и след обещания публичен превоз на хората за първия работен ден от седмицата, към 18 ч им е било обявено, че подобен няма да има и на следващия ден, понеделник. " Оправяйте се! ", е прозвучал оптимистичният апел към тези, които са се пробвали да разберат по какъв начин да стигнат до работните си места, а децата им до учебно заведение.

" Санитари, акушерки, медицински сестри в съвсем всички лечебни заведения в Пловдив, главната част са в Хирургиите, лаборанти, магазинери... най-малко 50 - 60  души от Брестовица работят в Пловдив, показа за GlasNews брестовчанка. Ученици, които учат в града, по какъв начин ще отидат и по-важното е по какъв начин ще се върнат вечерта от учебно заведение. Какво значи всеки да се избавя самичък, ние не сме 5-6 души, най-малко 25 лева е таксито от Брестовица до Пловдив. Колко хора могат да си го разрешат? Аз в случай че бях един кмет, щях за един ден да намеря транспорт и да реша казуса за този един ден. Какво да вършат хората, които нямат коли? Как да се избавят сами? ", пита дамата.

Причината за кошмарната обстановка освен в Брестовица, а и в Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево е, че сегашният транспортьор „ Хеброс бус ” не е подписал едностранно контракта и предстоят договаряния с друга компания, която да поеме линията. 

Предлагаме ви официалното известие от общината:

От името на община „ Родопи “ се обръщаме с апел към жителите на селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево.

Както ви информирахме, договорът със настоящия транспортьор „ Хеброс бус “ не беше подписан едностранно от негова страна, което наложи незабавни договаряния в почивните дни от страна на община „ Родопи “.

Утре, 4.12.2023 година, следва договаряне и сключване на съглашение с новия транспортьор по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села.

Поради непредвидените условия за утрешния ден жителите на тези обитаеми места би трябвало сами да провеждат превоза си до регионалния град.

Имаме уверението от страна на новата фирма-превозвач, че от ВТОРНИК, 5.12., ще бъде възобновена транспортната скица по същия график, маршрут и съществуващите все още спирки.

През неделния ден община „ Родопи “ обезпечи длъжностен превоз за транспортиране на пасажерите от засегнатите обитаеми места.

Община „ Родопи “ ще упорства да се вземат съществени ограничения против превозвача „ Хеброс бус “, който се явява монополист в Пловдивска област. Той е поел най-вече линии от регионалната транспортна скица, само че не съумява да ги обслужва.

Както се споделя, ще поживеем и ще забележим кой и по какъв начин ще потърси отговорност на монополиста. И дали скандалната обстановка ще бъде единствено за един ден...
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР