След днешната среща и тази ползотворна дискусия, Димитър Радев ще

...
След днешната среща и тази ползотворна дискусия, Димитър Радев ще
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще подкрепи Димитър Радев за управител на БНБ

След днешната среща и тази ползотворна полемика, Димитър Радев ще има нашата поддръжка, съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след срещата с претендента на ГЕРБ-СДС за шеф на Българска народна банка Димитър Радев, оповестява БГНЕС.

“Това е тъкмо методът, по който желаеме да се взимат този вид решения - осведомени, а отговорите на въпросите ни са напълно в посоката на нашата стратегия. Може би най-важното умозаключение от полемиката е, че България би трябвало да бъде в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 година Българска народна банка и Народното събрание ще работим дружно да реализираме тази цел. Другото, за което се обединихме е, че комисията КВЕС /Комисия по европейските въпроси и надзор на европейските фондове/ ще бъде със задания за Еврозоната и Шенген. По този метод координацията сред държавно управление, Българска народна банка, парламент, да се случи в синхрон, тъй че да реализираме тези общи цели ”, добави Петков.

Димитър Радев сподели, че задачата би трябвало да бъде да се присъединим най-скоро в Еврозоната, само че не по-късно от 1 януари 2025 година “Много е значимо, че политическата поддръжка за процеса се уголемява, тъй като без такава политическа поддръжка задачата ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, само че изпълнима ”, разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР