След бурното начало на седмицата, ето какви са темите в

...
След бурното начало на седмицата, ето какви са темите в
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 17 април

След бурното начало на седмицата, ето какви са тематиките в българския щемпел на 17 април.
" Сега "
Протестът на бизнеса против новите условия към касовите апарати и софтуера, с който се ръководят продажбите, навлиза в нова фаза. Българската стопанска камара (БСК) разгласи, че провежда завеждане на правосъден иск против прословутата Наредба Н-18 на Министерството на финансите, позната като " наредбата за касовите апарати ".
Бизнес организацията прикани всеки, който желае, да се причисли към самодейността за оборване пред Върховния административен съд на новите условия за вписване на продажбите. До момента поддръжката си са дали Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт, Българската асоциация на заведенията, Браншовият съюз за стопанска самодейност в превоза и над 60 търговски сдружения.
" 24 часа "
Конкурси за нови шефове на 20 общински лечебни заведения в София ще разгласи Столичният общински съвет. През юни и юли изтичат 3-годишните контракти на сегашните управления, които бяха определени с състезания през 2016 година
Нови шефове ще се търсят за всички четири общински лечебни заведения - “Първа МБАЛ - София”, “Втора МБАЛ - София”, “Четвърта МБАЛ - София” и “Пета МБАЛ - София”. Изискванията към претендентите са да са магистри по медицина, да имат подготовка по здравен мениджмънт или да са магистри по стопанска система и ръководство. Те би трябвало да имат най-малко 5 години стаж като лекари и да не са осъждани.
Нови шефове ще се търсят на 10 общински ДКЦ-та. Ще има състезания и за шефове на 4 профилирани лечебни заведения, измежду които са и някогашният онкодиспансер, Центърът за психологично здраве и Центърът за кожно-венерически заболявания. В четвъртък СОС би трябвало да даде старт на процедурите.
" Монитор "
Български лечебни заведения разполагат с съвременна техника за близо четвърт милиард лв.. Сред новаторските уреди са ПЕТ скенери, киберножове, ангиограф, циклотрон, импеданс кардиограф. Те са ситуирани в регионалните градове, като най-наситени с тях са университетските лечебни заведения, открива инспекция на " Монитор ".
Техниката е купувана както с европейски средства посредством Министерство на здравеопазването, по този начин и със лично финансиране.
Най-много новаторска инсталация е струпана в столицата, Варна, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Бургас и Пазарджик. Навсякъде лечебните заведения, в които се намира тя, работят по клинични пътеки. Така диагностиката и лекуването с направление става гратис за здравноосигурените.
" Труд "
Телефонът на Лютви Местан ще бъде тестван дали е бил в режим на диалог сега, когато е настъпила жестоката злополука. Не е изключено да е било отвлечено вниманието на политика, до момента в който кара и това да е станало причина да отнеме преимуществото на различен автомобил, движещ се по основния път Кърджали-ГКПП Маказа, настояват пред Труд” осведомени с следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР