След бурните скандали в началото на деня депутатите удължиха работния

...
След бурните скандали в началото на деня депутатите удължиха работния
Коментари Харесай

След бурните пленарни страсти: Дебатират по бюджета на държавата

След бурните кавги при започване на деня депутатите удължиха работния си ден и одобряват " стремително " бюджета на страната.

Докато Делян Добрев от ГЕРБ разясняваше съветския газ и дерогацията, към него атмосферата се нагорещяваше от партията на Костадин Костадинов

Депутатите отстраниха таксата за транспорт на съветски газ през страната ни. Това беше сложено като условия от Унгария за приемането ни в Шенген.

Бързо и без диспути разгледаха и парите на Държавното публично обезпечаване и Националната Здравно осигурителна каса.

Снимка: bTV

Бюджетът за ДОО е в размер на 24,3 милиарда лв.. Максималният застрахователен приход от 1 януари 2024 година се усилва и ще бъде 3750 лв.. Очаква се и растеж на пенсиите приблизително с 11% по по този начин нареченото швейцарско предписание от 1 юли.

Снимка: bTV

Тогава и минималната пенсия за стаж и възраст става 580 лв.. Въпреки многократните претенции на опозицията депутатите не одобриха да се усили помощта за развъждането на дете през втората година. Така тя остава 780 лева

Снимка: bTV

По отношение на парите за здраве - дават се малко над 8 милиарда лв.. От ръководещото болшинство дефинират това като рекорден бюджет за НЗОК.

Снимка: bTV

В пленарната зала всички депутати са по местата си. Водят се диспути за държавния бюджет за 2024 година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР