След 8 години чакане 16-годишно момиче беше осиновено от американци.

...
След 8 години чакане 16-годишно момиче беше осиновено от американци.
Коментари Харесай

След 8-годишно чакане: Първата среща между изоставено българче и новото му американско семейство

След 8 години очакване 16-годишно момиче беше осиновено от американци. Камера на NOVA запечата прочувствения миг от първата среща на детето с неговата нова майка.



Даниела е изоставена е от биологичното си семейство преди 8 години. Оттогава сменя няколко институции и приемни фамилии. До момента, в който американката Лейни не я избира за свое дете. Първите им срещи са виртуални и едвам в този момент Лейни идва в България, с цел да осинови публично Даниела. Така 16-годишното момиче се снабдява с майка, татко и 7 братя и сестри.

Семейство Уутън постоянно е желало да осинови дете. Не допускат обаче, че то ще е от България. За страната ни схващат инцидентно, откакто попадат на жена в Инстаграм, която е решила да стане родител на българче. Заради пандемията процедурата по осиновяване се забавя с цели две години.

Шансовете дете в България да откри фамилията си на 16 години са дребни. По закон осиновяване у нас се позволява, в случай че в границите на шест месеца биологичният родител не е изискал връщане на детето в фамилна среда.

Статистиката у нас сочи, че за последните четири години осиновяванията в България са намалели съвсем двойно. Ако през 2018 година те са 540, то до края на октомври тази година са едвам 292.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР