След 7-часово заседание Специализираният апелативен съд отстрани Десислава Иванчева от

...
След 7-часово заседание Специализираният апелативен съд отстрани Десислава Иванчева от
Коментари Харесай

Съдът отстрани Десислава Иванчева от поста кмет на „Младост“


След 7-часово съвещание Специализираният апелативен съд в профил Десислава Иванчева от поста кмет на „ Младост ”. Решението на магистратите е дефинитивно и е в действие до края на делото за взимане на рушвет против Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. 

Според съда, служебното ѝ състояние ѝ дава необятни пълномощия и безграничен достъп до документи, както и опция да въздейства директно на очевидци и доказателства по делото, изключително в случай че в бъдеще излезе от ареста.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. Отстраняването на Иванчева обаче е с краткотраен темперамент и ще продължи единствено, до момента в който против нея се води дело. Това значи, че в региона няма да се организират предварителни избори и при положение на оправдателна присъда, Иванчева ще бъде възобновена на поста.

Съдът приключи делото за отстраняването от служба на заместника на Иванчева - Биляна Петрова, откакто се оказа, че тя към този момент е уволнена. В съда бе донесена заповед от краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на „ Младост “ Румен Русев с дата 4 юни. В нея Русев освобождава от служба Петрова, с което на процедура обезсмисли производството против нея. Петрова възрази, че заповедта ѝ се връчва, до момента в който е по документи в отпуск и в отвън работно време. Съдът обаче зачете връчването на заповедта и Петрова бе изведена от залата.

Десислава Иванчева реагира остро на решението, поради което беше санкционирана с 200 лв. поради викове в залата. 

Отстраняването на Иванчева се отсрочи два пъти поради искане на обвинените да прочетат всички импортирани досега доказателства от прокуратурата. 

Обвинените във взимане на рушвет кмет и зам.-кмет на столичния регион „ Младост ” се явиха пред съда със закопчани зад тила ръце. По техни думи това се предписание, с цел да не могат да демонстрират на медиите какво са разбрали от специфичните разследващи средства. 

По думите на обвинените, доказателствата по делото се подменяли, по тази причина те желали собственоръчно да ги препишат. Освен това, двете обявиха, че са държани в безчовечен условия - без храна и вода. 

Във вторник двете изнесоха диалози от материалите по делото, в които се загатват буквите „ Б.Б. и Ц.Ц. “ СРС-тата включваха и диалог сред предприемача Александър Ваклин и различен вложител, в който двамата дефинират „ Иванчева като рисков казус “ и загатват, че против 15 000 лв. Спецпрокуратурата ще в профил от служба.

Според Иванчева и Петрова, от вторник насам върху СРС-тата са правени промени, тъй че да се снеме виновността от Ваклин. Съдът обаче отхвърли изрично изказванията им за операции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР