След 5-дневни дебати опитът за импийчмънт на доскорошния президент на

...
След 5-дневни дебати опитът за импийчмънт на доскорошния президент на
Коментари Харесай

Опитът за импийчмънт на Тръмп не мина през Сената

След 5-дневни диспути опитът за импийчмънт на досегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп не събра 2/3 болшинство в Сената. Преди това бе утвърден от Долната камара на Конгреса. Гласуването завърши с 57:43 гласа. Седем републикански сенатори гласоподаваха дружно с демократите. Това беше вторият несполучлив опит за отстраняването на Тръмп. Привържениците му незабавно разясниха в Туитър - 2:0.

Преди няколко часа имаше възможност процесът да продължи още няколко дни, само че сенаторите демократи се отхвърлиха да призоват и очевидци.  

Преди това петима републиканци се причислиха към 50-те демократи и гласуваха допускане на очевидци, откакто демократите, уредници на импийчмънта, обявиха намерението си да призоват конгресменката Хайме Ерера Бойтлер, републиканка, която гласоподава за импийчмънта на Тръмп през януари, с цел да свидетелства за телефонния диалог на тогавашния президент с водача на Камарата на представителите по време на безредиците на Капитолия в Съединени американски щати. Защитата на Тръмп заплаши, че освен това състояние ще блокира процедурата и ще призове 301 очевидци. 

За да бъде отстраняването сполучливо, е належащо две трети болшинство, което значи 17 републиканци да гласоподават с демократите. Основният спор на двете страни през днешния ден бе в какъв смисъл Тръмп употребява думата " борба " на 6 януари пред свои последователи и дали това не е апелът за нахлуване на Капитолия. Демократите упорстват, че би трябвало да се схваща безусловно, до момента в който отбраната на Тръмп твърди, че това е метафора и се базират на свободата на изложение. 

NEW: Hill pooler snags this picture of `s list of possible witnesses, including:

- Impeachment managers Ted Lieu and Joaquin Castro
- Nancy Pelosi and Kamala Harris
- Mazie Hirono
- Elizabeth Warren
- Ayanna Pressley
- Chuck Schumer
- Maxine Waters
— Andrew Solender (@AndrewSolender)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР