След 30-годишни изследвания учени заключиха, че са идентифицирали нов вид

...
След 30-годишни изследвания учени заключиха, че са идентифицирали нов вид
Коментари Харесай

Биолози идентифицираха нов вид акули след 30-годишни изследвания

След 30-годишни проучвания учени заключиха, че са разпознали нов тип дребни акули, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, представена от Българска телеграфна агенция. 

Експертът Брадли Уедърби от университета на Роуд Айлънд кръсти новия тип Etmopterus lailae, на 17-годишната си щерка Лейла.

``
реклама

Уедърби изследва акулите Etmopterus perryi от разред бодилестоподобни от три десетилетия. Смята се, че това са представителите от надразред акулообразни с най-малка дължина на тялото, която едвам надвишава 20 см.

" Не е извънредно идентифицирането на нов тип да отнеме няколко години, а по-късно той да бъде разказан и кръстен - съобщи Уедърби. - За идентифицирането на този тип обаче бе нужно малко по-дълго време. "

Първите екземпляри от типа, които Уедърби е виждал, били замразени. Той получил ковчеже със замразени акули. Уедърби почнал да сортира екземплярите година по-късно. Ученият точно изследвал анатомичните им особености и ги описал. Преди да завърши проучването си, изискал мнението на експерта по акулите Дейвид Ебърт от морската лаборатория в Мос Лендинг, Калифорния. Трябвало да минат 5 години, с цел да може той да откри, че фактически става въпрос за незнаен на науката тип.

Резултатите от проучването са оповестени в Zootaxa.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР