След 18 месеца тестване на 60 автомобила с над 430

...
След 18 месеца тестване на 60 автомобила с над 430
Коментари Харесай

Важно! Peugeot Citroen публикува реалния разход на своите автомобили

След 18 месеца тестване на 60 автомобила с над 430 теста на пътя, покриващи повече от 40 000 км, PSA Group, FNE, T&E и Bureau Veritas разгласяват обстоен отчет с резултатите от техните проучвания за разхода на гориво в действителни условия.

Протоколът на проучването е с висока степен на възпроизводимост с позволена неточност от единствено ± 3%. Приблизително хилядата резултата подхождат освен на вътрешните данни на PSA Group, събрани от техните клиенти, само че и на информацията, качена от самите водачи в обществени уеб-базирани регистри като немския www.spritmonitor.de. Резултатите от Spritmonitor са в границите на ± 0,2 литра на 100 изминати километра.

Разработването на протокола за проучване на разхода на гориво в действителни условия стартира в края на 2015 година и лишава обилни старания в процеса на тестване за да се покрият 80% от размерите, продавани от марките Peugeot, Citroën и DS, както за пътнически, по този начин и за лекотоварни коли.

Тестовете, осъществени с пътнически коли, разкриват междинен разход на гориво от 5,8 л/100 км и удостоверяват междинна разлика от 1,74 л/100 км по отношение на публично утвърдените данни. Резултатите, които демонстрират тестванията PEMS (Портативна система за премерване на емисиите), дават постоянна, представителна и повтаряема основа за премерване на разхода на гориво и CO2 излъчванията в действителни условия. Резултатите са точни в границите на 0,3 л/100 км.

Измерванията, осъществени съгласно протокола, дават следната значима информация:

1. Тестовете демонстрират, че бордовият компютър дава надеждна информация на лидера.

2. Дизеловият автомобил употребява 1,5 л/100 км по-малко от бензиновия .

3. В градски условия разликата сред сертифицираните и действителните данни е идентична за дизел (2,4 л/100 км) и бензин (2,5 л/100 км) , когато се показва в литри/100 км, само че е по-голяма за дизел (53%) спрямо бензин (42%), когато се показва в проценти .

4. Икономичността на дизеловия автомобил се въздейства в по-малка степен от стила на шофиране спрямо бензиновия автомобил .

5. Разходът на гориво е по-нисък при коли с механична скоростна кутия в сравнение с с автоматизирана (- 0,4 л/100 км).

Измерванията, получени от 60-те модела, вършат допустима оценката на разхода на гориво в действителни условия на шофиране на повече от 1000 версии на колите на PSA Group. За всеки модел оценката е направена с потребление на същия мотор и скоростна кутия плюс три разновидността: вид каросерия, равнище на съоръжение и размер на гумите.

Peugeot предлага на своите клиенти опцията да ревизират своя междинен разход при действителни условия на шофиране, като се записват на съответните уеб страници. Уеб-базирано приложение им разрешава да видят тези данни за своя модел като вкарат неговите характерности (тип каросерия, равнище на съоръжение, мотор, скоростна кутия и вид на гумите).

Клиентите могат да оценят също и своя личен разход на гориво въз основа на действителното прилагане на автомобила (брой пасажери, товар, жанр на шофиране и др.) Приложението в този момент е налично на уебсайтовете на марката в 12 европейски страни.

Източник: vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР