Славеят на Пирин Николина Чакърдъкова и камерен състав на Неврокопския

...
Славеят на Пирин Николина Чакърдъкова и камерен състав на Неврокопския
Коментари Харесай

Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл зарадваха девненци 


Славеят на Пирин Николина Чакърдъкова и камерен състав на Неврокопския танцов отбор подгряха настроението на девненци в навечерието на коледно-новогодишните празници. Добре отоплената зала на Младежкия дом в квартал „ Повеляново “ едвам побра всички ценители на националните песни и танци, които желаеха да се насладят онлайн на фолклорната магия на Пиринския край. Сред формалните посетители на проведения от Община Девня концерт бяха кметът Свилен Шитов, заместникът му Донка Йорданова, секретарят на общината Елка Драгулева, ръководителят на локалния парламент Владимир Ненков, общински съветници. Прогресивно възходяща темпоритмика, внезапна промяна на песенното звучене от елегично към празнично, феерични носии, блестяща хореография, акапелни осъществявания с публиката и мощни овации белязаха концерта на Николина Чакърдъкова и неврокопските танцьори, които се изявиха и като артисти.
Народната певица извърши и сантиментални за нея песни, които е пяла в детството си пред своя татко, на който дължи любовта си към фолклора и първите си театрални изяви в домашни условия. В знак на благодарност кметът на Девня подари голям букет цветя на певицата.
Свилен Шитов благодари на Николина Чакърдъкова и на танцьорите за това, че сътвориха празнично въодушевление на всички. За последно певицата и Неврокопският отбор са изнасяли концерт в Девня преди 10 години, само че кметът даде обещание да ги кани по-често. Славеят на Пирин увери, че ще откликва на всяка една покана и изиска идващият й концерт в Девня да бъде през лятото „ на площада “. Накрая танцьорите от Неврокопския отбор и публиката се хванаха на дълго хоро.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР