Славчо Атанасов, народен представител от Обединени патриоти“ и кмет на

...
Славчо Атанасов, народен представител от Обединени патриоти“ и кмет на
Коментари Харесай

По-високи заплати за чиновниците при реформирана...

Славчо Атанасов, депутат от „ Обединени патриоти “ и кмет на Пловдив в мандат (2007-2011):

По принцип поддържам нарастването на парите за общинските чиновници. Убеден съм, че сред тях има положителни експерти, които заслужават финансов тласък. Дори по-висок - за какво 10, както желае господин Тотев - дайте им 15 % нарастване. Но дружно с това направете по този начин, че да имате една добре реформирана и работеща администрация.

А в Пловдив за 7 години не се случи нито една промяна в общинската конструкция. Единственото, което се прави, е да се откриват нови щатове за партийни назначения. Липсата на каквито и да било промени докара до съществено намаляване на административния потенциал на община Пловдив,

което е видно на всички равнища. Особено там, където администрацията има директен допир с пловдивчани. И надлежно, доверието на нашите съграждани към работата на чиновниците е доста едва. Точно тук господин Тотев е огромен дебитор на първо време към пловдивските жители и по-късно към личните си чиновници.

Разходете се из кварталите на Пловдив и поговорете с хората. Ще чуете в действителност тежки думи за работата на „ Градини и паркове “, на „ Чистота “, на „ Общинска защита “, на „ Паркиране и репатриране “. Ще чуете тежки думи за ремонта на уличното осветяване и почистването на шахтите, за опциите за паркиране и пътния безпорядък.

Според множеството ни съграждани комуналните общински предприятия редовно не си правят работата.

Това споделят съвсем всички, които са имали някакъв допир с администрацията. Хората с мъка и болежка описват за това в приемната ми на депутат и търсят помощ против администрацията, когато тя е бездушна.

Отново ще повторя - никога не слагам всички общински чиновници под един знаменател. Хора има всевъзможни, само че като човек, който е бил години админ, настоявам, че тонът в работата на кметския екип и администрацията се задава от кмета. Администрацията на Пловдив се нуждае от сериозна стратегия за цялостна метаморфоза на общинските предприятия, изчистване на кухите и неефективни структури, които поемат доста средства, без да правят никаква работа. След това е наложителна и промяна в самата администрация както в централната община, по този начин и по регионите. Категоричен съм, че има доста „ въздух за обиране “. Което не е учудващо, тъй като администрацията бе сменена съвсем на 100 % от настоящето ръководство. А един добър общинар се построява с години.

Аз да вземем за пример в моя мандат работих със чиновници още от времето на Томасян и Гърневски, не си разреших да развявам партийна метла в общината, тъй като знам цената на положителния админ. Както виждаме в този момент обаче, слабостите на екипа се натрупат върху главата на кмета. Но и на пловдивчани също. Така че няма място за повече взаимни отстъпки.

Ако господин Тотев предложи на Общинския съвет една съответна структурна промяна на общината, съветниците на Патриотичния фронт ще го поддържат в настояването му за нарастване на възнагражденията. Защото ще е кардинално. Другото се съдържа в думите на един от най-успешните президенти на Съединени американски щати, два пъти държавен глава -Калвин Кулидж: „ Нищо не е по-лесно от това да харчиш публични пари. Те като че ли нямат притежател. Изкушението да ги повериш на някого е неустоимо “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР