Слънчево време с максималните температури между 25 и 30 градуса

...
Слънчево време с максималните температури между 25 и 30 градуса
Коментари Харесай

Слънчева и топла събота очакват синоптиците

Слънчево време с оптималните температури сред 25 и 30 градуса чакат през днешния ден синоптиците. След обяд над източната половина от страната и планинските региони е допустимо да превали и прегърми, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представена от организация " Фокус ".

По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха и водата ще са съвсем идентични – сред 25 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 11°.

В неделя и при започване на идната седмица ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се покачват и във вторник преобладаващите оптимални ще са сред 31 и 36 градуса. По-приятни ще са температурите по морето – от 27 до 29 градуса.

Сериозен трафик в посока морето

Предвид прогнозата за времето, сериозен трафик се чака в посока морските курорти. Още от сутринта придвижването ще е най-затруднено по пътя Бургас - Варна, както и от Бургас в посока Южното Черноморие.

Избралите посока Гърция и търсещите прохладата на Пирин планина могат да чакат съществени усложнения по автомагистрала " Струма " преди Дупница.

Мостът, покрай града, който пострада при пожар през седмицата, ще е затворен няколко седмици, като не могат да се употребяват близо 10 километра от автомагистралата. Затворен е секторът сред пътен възел " Дупница " и пътен възел " Бобошево ".

В правата, наранена от пожара, трафикът се пренасочва по обходен маршрут по път E-79.
и се употребява обходен маршрут, само че тапите става при метода към него. Вчера колоната в посока Гърция на моменти беше дълга повече от 4 километра.

Тук е моментът да напомним, че до края на седмицата продължава акцията на Пътна полиция с акцент върху контрола на скоростните режими.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР