Слънчев бряг“ АД завърши дейностите по подготовка на инфраструктурата за

...
Слънчев бряг“ АД завърши дейностите по подготовка на инфраструктурата за
Коментари Харесай

В Слънчев бряг очакват много силен сезон

„ Слънчев бряг “ АД приключи дейностите по подготовка на инфраструктурата за туристически сезон " Лято 2023 ". От 1 юни 2023 година в най-големия курортен комплекс в България стартират да работят режимите и изискванията, които са нужни за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Паркирането в синя зона в комплекса, чийто потенциал е повишен тази година, също ще се заплаща след 1 юни 2023 година Цената е без смяна от предходната година - 2.50 лева на час. Към момента в комплекса паркирането е свободно и записваме коли, най-вече за подготовката на обекти в курорта. Контролният режим на достъп за бизнес оператори, които правят комерсиална активност на територията на комплекса, ще се реализира посредством мобилни патрули.

„ Представителите на туристическия бизнес чакат мощен сезон, с доста гости и ние като сдружение, притежател и оператор на инфраструктурата, ще продължаваме да правим всички нужни действия за обезпечаването му “, разяснява Златко Димитров, изпълнителен шеф на „ Слънчев бряг “ АД, написа в. " Труд ".

По време на подготвителния интервал в Слънчев бряг, зона Изток бяха построени нови тротоарни настилки, осъществени са действия по асфалтиране на улици навътре в комплекса, положена е нова маркировка, сменени се осветителни тела. Ремонтните действия обгърнаха крайбрежна алея, централна алея („ Кубан “), улица „ Първа “, където са възобновени и настилки до и към спирки на публичния превоз. До хотелите „ Зефир “, „ Гларус “, „ Феникс “, „ Жерави “, станцията на Министерски съвет, хотел „ Континентал “, хотел „ Барсело “, контролно-пропусквателен пункт „ Магура “ са построени нови тротоари и са ремонтирани улици, както и е направено уголемение на пътя зад хотел „ Перла “.

И сега не престават дейностите по озеленяване и профилактика на видеонаблюдението. Дружеството, притежател и оператор на инфраструктурата в най-големия курорт у нас, влага над 1.5 милиона лв. в инфраструктурата в комплекса за сегашния сезон. Инвестициите за този сезон в озеленяване, обезпаразитяване и паркоподдържане са в размер на 360 000 лева За ремонтите на асфалтови настилки – над 210 000 лева, а за ремонт на остарели и полагане на нови тротоари на 11 местоположения в регион Север и регион Юг – 250 000 лева. 

„ Слънчев бряг “ АД стопанисва и ръководи инфраструктурата в зона Изток в комплекса - алеи, улици, зелени площи, ситуирани на към 650 000 кв. м., лична ВиК мрежа, както и в зона Запад към 55 000 кв. м земя, включително оранжерия и складови пространства.

„ Слънчев бряг “ АД не има туристически обекти – хотели, заведения и други и не прави туроператорска активност. От 2011 година няма приходи от инфраструктурни такси, а вложенията в инфраструктурата са от доходи от лична активност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР