Сладоледът се счита за най-популярният летен десерт в света. В

...
Сладоледът се счита за най-популярният летен десерт в света. В
Коментари Харесай

Най-интересните и вкусни сладоледи от цял свят

Сладоледът се смята за най-популярният летен десерт в света. В продължение на пет хиляди години от елементарните смачкани части лед и сняг, смесени с плодове, се трансформира в кулинарно изкуство.

Към днешна дата има повече от седемстотин разнообразни усети и колоритни екстри: типичен, обичан на всички нас от детството, крем, вафлени фунийки, украсени с цветни топки, както и пържени сладолед или замразено кисело мляко с плодове - всички страни имат своя лична неповторима рецепта за леден десерт.

Да създадем обиколка на света и да се срещнем с най-популярните и най-необичайни усети в разнообразни краища на света.

Китай

Там се подготвя същият аналог на първия сладолед - натрошен лед с плодове. Но в този момент китайският сладолед е обичано лакомство желано от чужденците.

Съединени американски щати

Жителите на Америка обожават сладкишите и ето за какво по статистика там се изяжда най-вече сладолед годишно. В тази страна можете да се запознаете с голям подбор от невероятни усети. Ще откриете сладолед с нотка на риба звук, пъстърва, бира, скариди или чили.

Италия

Именно в Италия се ражда рецептата за сладолед, най-близката до актуалната. Към днешна дата неразделна част от италианската кухня е джелато. Този леден десерт съдържа повече захар, само че по-малко млечни мазнини, което придава на продукта мек, богат усет.

Япония

Къде, в случай че не в страната с най-оригиналната просвета и обичаи, може да се срещне най-необичайният сладолед? Сладоледи с усет на змиорка, уасаби, акула, медузи, октоподи са единствено дребна част от истинските японски специалитети. Японският сладолед изненадва освен с нетрадиционни усети, само че и с забавни форми. Така че в страната на самурая можете да намерите сладоледи под формата на сърца, квадратчета и даже бутилки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР