Сладък, добре узрял и сочен пъпеш предпочитат да хапват не

...
Сладък, добре узрял и сочен пъпеш предпочитат да хапват не
Коментари Харесай

Прочетете това и винаги ще избирате най-сладкия пъпеш на пазара

Сладък, добре узрял и апетитен пъпеш избират да хапват освен децата, само че и възрастните. В допълнение към прелестния си усет, пъпешът има и неизброими изгоди за цялото тяло. Но с цел да го оценим уместно и да се възползваме в оптималната степен от лечебните му качества, е належащо да сортираме най-качествените плодове. Затова вижте следните препоръки за верен избор на пъпеш.

Подбирайте доста деликатно мястото, от където купувате пъпеши. Както е известно, те елементарно всмукват тежки метали и други токсични субстанции от почвата, които след това се натрупват в човешкото тяло. В подобен случай консумирането на пъпеш е малко евентуално да окаже позитивно влияние върху здравето ви.

Не купувайте пъпеши, сложени на земята. В сходство с разпоредбите за безвредна търговия, продажбата на пъпеши би трябвало да се прави на специфичен палет.

Ако се съмнявате в произхода на плодовете, постоянно сте в правото си да поискате от продавача уверение за резултатите от лабораторния надзор на неговото произвеждане и разрешението му за търговия на съответното място.

Внимателно огледайте определения от вас пъпеш. Кората му би трябвало да бъде цяла. По безвредния и здравословен плод не би трябвало да има вдлъбнатини, пукнатини и петна. Бактериите се популяризират доста бързо по повърхността на плодовете с повреди, а по-късно навлизат в тях.

За всеки случай не купувайте нарязани пъпеши, даже в случай че са увити в найлон. Голямото количество захари в пъпеша е отлична почва за разнообразни бактерии и магнит за инсекти.

Не искайте от продавача да разрязва определения от вас пъпеш, защото не можете да бъдете сигурни в степента на непорочност на ръцете и ножа му.

За да изберете узрял плод, усетете аромата му. Зрелият пъпеш има мощен, прелестен и сладостен аромат, като може да усетите нотки на ванилия, мед и круши.

Потупайте пъпеша с дланта на ръката си. Ако е узрял, звукът е ням, а в случай че е зелен, звукът е звънтящ.

За да купите пъпеш с в действителност положително качество, няма потребност да избързвате. Изчакайте доникъде на август или началото на септември и самоуверено отидете на пазар. В този интервал ще намерите в действителност положителни и вкусни плодове. Те са и по-полезни за организма, защото са узрели по натурален път без торове и химикали.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР