„Слабата политическа мощ, която наблюдаваме, не дава хоризонт за страната

...
„Слабата политическа мощ, която наблюдаваме, не дава хоризонт за страната
Коментари Харесай

Цветанов: Слабата политическа мощ на правителството не дава хоризонт за страната

„ Слабата политическа мощност, която следим, не дава небосвод за страната ни “, сподели Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България пред Радио „ Фокус “.

„ Толерантността, с която се посрещат сегашните управнически решения е такава, тъй като обстановката в този момент е много по-различна. Знаем, че единствено преди година бяхме в тежка политическа рецесия и бяха извършени три парламентарни избора. Обществото е съществено обезпокоеното от невъзможността да има български парламент и постоянно държавно управление, а ние сме в условия на външни спорове, които въздействат директно върху българската стопанска система и виталния стандарт на българските жители “, напомни Цветанов.

„ Това, което следим през днешния ден като решения от страна на българския парламент по тематиката с войната в Украйна и агресивното държание на Русия, демонстрираме доста слаба политическа мощност, която по никакъв метод не дава добър небосвод за страната ни “, безапелационен е той.

„ От всичко, което сега ни се случва не знаем какво ни чака след седмица, какво ни чака след месец. Правителствата на другите европейски страни имат явен небосвод и управническа стратегия и ръководят страните си в изискванията на рецесия, работят с съответни стопански ограничения по отношение на бизнеса и жителите “.

На въпрос за какво се докарахме до такава степен, че да одобряваме нелепостите на някакво съдружно ръководство, единствено и единствено да няма поредност от безсмислени парламенти Цветанов съобщи:

„ 2020 година имаше съществени митинги и хората желаеха да се постави завършек на модела на ръководство през последните две години на Борисов, от последния му управнически мандат. Хората сега не преглеждат, а допускам и не възприемат като опция ГЕРБ да се върне на власт “.

По думите му държавното управление беше основано на основата на омразата по отношение на предходните ръководещи.

„ Правителството трябваше да бъде много по-мъдро и да взима своите решения с ясни управнически хоризонти, а знаем, че и към сегашния миг към момента няма управническа стратегия. Това несъмнено ще се натрупа като негатив в сегашната ръководеща настройка - от четири диаметрално противоположни партии, които са несъвместими. Нека имаме поради, че при обединяването, което образуваха при основаването на настоящето държавно управление я нямаше войната в Украйна. Това разделяне, което има в обединението на про и анти Русия играе основна роля за несъответстващите решения, които взимат “.

Цветанов даде за образец позициите им и това, което се случи с военната помощ по отношение на Украйна и посочи, че никой не е отчел, че Русия със специфичен закон е оповестила нашата страна за неприятелска, както и водените дейни хибридни офанзиви през последните няколко месеца, а като цяло те са непрекъснати след 2014 година

Темата с визитата на премиера Кирил Петков във Вашингтон Цветанов разяснява, че: „ Всяко едно посещаване в Европа или Съединени американски щати постоянно има някаква добавена стойност, макар другите мнения, които могат да бъдат направени. Последното посещаване във Вашингтон трябваше да има авансово анонсиране на вероятната стратегия, която ще има мин.-председателят, с цел да се избегнат всички мнения, които последваха след връщането му в страната “.

„ Във външнополитически проект страната ни не наподобява постоянна. Ние нямаме единно говорене на всички институции, които съставляват страната ни на разнообразни непознати конгреси или двустранни визити “.

Цветан Цветанов даде образец и с особеното говорене по тематиката с Република Северна Македония, в случай, че се излезе с единна позиция на всички парламентарно показани партии и институции след КСНС при президента, преди месеци.</p><p>„ Това ни прави доста по-слаби, изглеждаме в очите на нашите евентуални евроатлантически сътрудници непоследователни във всичко, което би трябвало да очертаем като небосвод “.

Цветанов акцентира, че към момента българското държавното управление, след повече от 4 месеца няма управническа стратегия, с цел да могат да се регистрират съответни резултати, а и няма действителни антикризисни ограничения, които да оказват помощ за излизане от тази тежка обстановка както бизнеса, по този начин несъмнено да подкрепят обществените проблеми, които имат доста от българските жители и потребителската кошница, която към този момент става непостижима.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР