Слаб е интересът на родители и ученици към ваксинацията, която

...
Слаб е интересът на родители и ученици към ваксинацията, която
Коментари Харесай

Слаб интерес към ваксинацията на ученици в РЗИ - Пловдив

Слаб е ползата на родители и възпитаници към имунизацията, която от през днешния ден стартира в Регионалната здравна ревизия в Пловдив . Кампанията в града за имунизацията на деца над 12 години стартира в четири учебни заведения, като съгласно авансово квалифицираните описи деклариралите предпочитание да им бъде сложена ваксина са към 140. 

Децата, пристигнали в здравната ревизия, споделят, че не се тормозят и че всички останали в фамилиите им към този момент са ваксинирани: 

" Няма за какво да не се имунизирам, като няма да болен съм по-късно. Ние не можем да седим непрекъснато у дома заключени, имунизацията ни дава повече благоприятни условия за излизане на открито , за другарство, по-лесното пътешестване със фамилията ". 

Д-р Добринка Вълова, която преглеждаше децата преди имунизацията и приемаше документите им, ги съветваше след слагането на първата доза  да почиват повече и да пият доста течности, в случай че спортуват, през днешния ден да пропуснат

Повечето от родителите са на мнение, че осведомителната акция би трябвало да е по-добре проведена

" Това е персонален избор и несъмнено всеки взема решение. Може би би трябвало по-добра осведоменост по отношение на имунизацията, защото множеството хора се тормозят. Смятам, че хората, които не желаят да се имунизират, би трябвало да спрат да стачкуват, че сме затворени , тъй като действително те не оказват помощ с нищо ".
Ваксинационният кабинет в РЗИ - Пловдив ще приема искащите възпитаници и в идващите два дни
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР