Скулптура и Рисунка - може би най-обикновеното мото за изложба“

...
Скулптура и Рисунка - може би най-обикновеното мото за изложба“
Коментари Харесай

Скулптура и Рисунка: Какво е скрито зад най-обикновеното мото за изложба

„ Скулптура и Рисунка " - може би най-обикновеното мото за галерия “ – споделя художникът Христо Харалампиев.

Новите двуизмерни и триизмерни произведения на създателя, " скрити " зад името на експозицията, са надалеч от елементарни и всеки, който желае да се увери персонално, може да посети столичната до 29 октомври.Там художникът показва творби в класическата техника на изработването им - статуи в патиниран бронз и рисунки с туш, основани през последната година.

„ Далеч от съвсем неразбираемата „ теоретическа аргументация “, от претенциозната проблематика и по-близко до чистата страст и откровената обич към хубостта на рисунката и въздействието на пластичната форма. Парче хартия, четка и шишенце туш. Малко глина и доста предпочитание. Останалото е дълъг и цялостен с изненади път, водещ някъде, където личните ни желания и стремежи ще намерят жадуваното задоволство ", разказва Харампиев какво стои зад изложбата с непретенциозното име. А за креативния развой споделя:

" Всеки, поел по този сложен и посипан с провокации път, осъзнава, че той е на практика безконечен и достигането на върха е невероятно, само че неговата хубост и магнетичност ни кара да продължим… Защото зад нас остават неща, бележещи нашите стъпки. Скулптура и Рисунка. “

`
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР