Скулпторът от Индия Сударсан Патнаик е отправил тази година уникално

...
Скулпторът от Индия Сударсан Патнаик е отправил тази година уникално
Коментари Харесай

На Световния ден на водата - 22 март: Спести вода, спести живот

Скулпторът от Индия Сударсан Патнаик е отправил тази година неповторимо обръщение за Световния ден на водата. Артистът, родом от Одриса, индийски щат, е изваял от сухия пясък впечатляващи статуи, отдадени на пестенето на водата и понижаване на отпадните води.

Проблемът за пестенето на водата е изключително наболял за Индия, която страда от сериозен дефицит на чиста, питейна вода. Но този проблем не е единствено характерен за седмата по величина, само че втора по брой на популацията в света. В световен мащаб, разхищението на водата е една от главните аргументи за суша, апетит и заболявания.



“Затова Световният ден на водата през 2017 година е отдаден на ограничавания достъп до чиста и прясна вода - директно разследване от разхищението на водата. ”

Според Организация на обединените нации, над 80% от отпадните води, идващи от домовете, градовете, промишлеността и земеделието, се връщат назад в природата, където замърсяват почвата и естествените водни източници. Това с изключение на, че се отразява директно на растителните и скотски типове, непосредствено идва на трапезата на хората и води на собствен ред до редица здравословни проблеми.



“Нека бъде осъзнати за следствията от замърсяването на водата и да я пестим, колкото се може повече. ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР