Скулпторът и бивш служебен министър на културата Велислав Минеков коментира

...
Скулпторът и бивш служебен министър на културата Велислав Минеков коментира
Коментари Харесай

Минеков: Янев и Манолова имат голям шанс, но само ако правителството падне до месец

Скулпторът и някогашен длъжностен министър на културата Велислав Минеков разяснява възможностите, които имат новите партии. Както е известно, " Продължаваме промяната " на следващия ден публично става партия, а такива основават още Стефан Янев и Мая Манолова.

" Много партии, ужасно доста. Защо не се включват към съществуващите, а би трябвало да се вършат нови. Да вземем да създадем и ние една партия. В последно време се оказа, че има необятен набор от гласоподаватели, които гласоподават посредством неособено комплицирано влияние - най-много привличане към персона. Избира се персона и всички се втурват натам. Това е непрестанно люлеене. Стефан Янев е харесван и той носи парламентарна заплаха. Той може да притегли към себе си болшинство от разочаровани от всички тези партии, които са в Народното събрание. Дори от опозицията. Така че има късмет ", сподели Минеков в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Мая Манолова също е харесвана. Но шансът съгласно мен е дребен и всичко зависи от това какъв брой се задържи държавното управление. Ако държавното управление падне до месец, което не е невероятно, те имат късмет огромен. Но в случай че държавното управление се задържи до септември-октомври този късмет понижава. Защото идват хубавите дни, сметките към този момент са платени, парното и токът също, идват доматите, дребните гроздови ракии ", разяснява още скулпторът.

По думите му, да се направи една партия сега не е по никакъв начин елементарно. " Аз съм очевидец. Хайде в София е елементарно, само че какво вършим примерно в Търговище, в Разград, по какъв начин се прави там конструкция. Знаете ли какъв брой са наплашени хората, какъв брой пъти са били лъгани. Наслушали са се на обещания, нагледали са се на неистини. Отгледахме серия от политически бандити. Някои ни общаваха да се оправим за 800 дни, което беше обикновена ефирна неистина, други бяха на правилото - " той е елементарен, ние сме елементарни, това е нашият човек ". Това докара до цялостен политически неуспех, цялостен обир ", счита един от създателите на " Отровното трио ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР