Скрийншот: Фейсбук, Даниела Добрева Ферибота Силистра-Кичу преустанови плаване поради пориви

...
Скрийншот: Фейсбук, Даниела Добрева Ферибота Силистра-Кичу преустанови плаване поради пориви
Коментари Харесай

Бурята в Сливен е със 110 км/ч, фериботът в Силистра преустанови плаването

Скрийншот: Facebook, Даниела Добрева

Ферибота Силистра-Кичу прекрати корабоплаване заради пориви напразно над 90км/ч, с ъобщава профилираният уебсайт Meteo Balkans.

По негова информация поради мощния вятър към този момент стопират и полети от Летище Варна. 

Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени в общината на морската столица към 18:00 часа през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Най-засегнат е регион " Аспарухово ", където е нарушено придвижването по пътя за квартал " Галата " и по остарелия път за Бургас в местността " Боровец ". На място са изпратени екипи на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Нарушено е енергоподаването в местностите " Ракитника " и " Боровец-север ". Екипи на " Енерго-про " отстраняват повредите.

По-рано през днешния ден беше затворено и пристанището. Вълнението на морето се чака да доближи шест бала в идващите часове.

Днес във Варна е разгласен оранжев код за рисково време, напомнят от Общината. Предупреждението е обвързвано със мощния, плевел до ураганен, вятър. Скоростта на поривите през нощта се чака да доближи 20-25 метра в секунда, а навън - 25-30 метра в секунда.

Община Варна предлага жителите във Варна и региона да обезопасят домовете и парцелите си, като затворят всички порти и прозорци и реалокират леки предмети и имущество на закрито. Собствениците на моторни транспортни средства се поучават да паркират колите си надалеч от дървета, градежи и други рискови места.

Всички институции са в подготвеност и реагират интензивно на влошеното време. Енергоснабдяване, водоснабдяване, пристанищна и регионална администрация координират между тях, с цел да отстраняват спирания на комуналните услуги.

В неделя се чака вятърът по Черноморието ще отслабне, само че ще се задържи мощен и краткотрайно плевел.

Паднали дървета имаше и в Плевен

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР