Скринингът за инвестиции е механизъм, по който правителството може да

...
Скринингът за инвестиции е механизъм, по който правителството може да
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: България остава една от най-засегнатите от рискови инвестиции от Русия държави

Скринингът за вложения е механизъм, по който държавното управление може да прави оценка дали дадена инвестиция крие в себе си опасност от използването на така наречен Твърда мощ или потреблението на стопански механизми като оръжие. Нещо, което Русия направи със своите енергийни планове в Европа. Така в ефира на Euronews PrimeTime шефът на икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията Руслан Стефанов изясни подхванатите от Европейски Съюз ограничения за икономическа сигурност.

За образец той даде Северен поток 2 за Германия.
Още напролет на 2022 година, откакто видя желанията на Русия по отношение на Украйна, Германия направи по този начин, че да вземе надзор над активите, притежавани от Газпром и направи по този начин, че тези активи да не могат да бъдат в ущърб на немската стопанска система.
Предвид историческата съгласуваност на България с Русия и това, че сърцето на българската енергетика е софтуерно подвластно от съветската страна, въпреки всичко има една наклонност нашата страна от ден на ден с годините да излиза от тази непосредственост. Така или другояче обаче оставаме измежду най-засегнатите и уязвими страни от рискови вложения, уточни още Руслан Стефанов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР