Скорошните успехи на руските усилия да завоюват позиции около Бахмут

...
Скорошните успехи на руските усилия да завоюват позиции около Бахмут
Коментари Харесай

ВСУ унищожи база на Вагнер в Попасна по публикация на руски блогър със снимки -

Скорошните триумфи на съветските старания да завоюват позиции към Бахмут евентуално се дължат на интензивността на отряди на частната военна компания „ Вагнер груп “, които са работили на позициите в региона. Ситуацията може да се промени на фона на сведения, че на 14 август сили на ВСУ са унищожили база на вагнеровци на ок. 40 километра от Бахмут. Това сочат анализите на базирания във Вашингтон тинк-танк „ Институт за проучване на войната “ (ISW).

Според украински и съветски източници, употребявани от ISW, наемници от Вагнер са изиграли значима роля в завладяването на Покровское, Клинове, Новолугански и на Въглегорската електроцентрала на 26 юли. Предполага се, че вагнеровци имат база в Попасна на 40 километра от Бахмут.

Изтичането на информация за тази база от микроблогър, който е бил в нея на 9 август и е разгласил горните фотоси в Телеграм, е разрешило на ВСУ в неделя да нападат и унищожат базата, разяснява ISW. Това може да повлияе върху обстановката и присъединяване на „ Вагнер “ в бойните дейности в региона на Бахмут, считат анализаторите. За разгрома въз основата в Попасна оповестиха първо съветски телеграм канали, а информацията е доказана и от източници в Донецк. За удара украинците са употребявали HIMARS, твърди обявата.

Вашингтонският институт показва направленията, по които в Украйна се водят най-активните бойни дейности, а също по този начин и тези, които са приоритет за Руската федерация във войната й против Украйна.

Според обзорния разбор на института окупаторите и украинските сили водят дейни бойни дейности в региона на Харков, както и в региона по линията Изюм-Славянск; Сиверско-Лисичанскийя район; Бахмут; региона на Авдеевка и Донецк и в Южна Украйна.

Анализаторите на ISW означават, че Кремъл избира да напредва с войските си към Бахмут и евентуално до Сиверск, като в същото време се пробва да употребява интензивността на силите на така наречен ДНР да завземат територии, които не са съумели да завладеят преди този момент от 2014 насам в региона на Авдеевка. 

Високата централизация на доброволчески батальони към Изюм и Славянск разрешава да се допусна, че регионът не е във фокуса на вниманието на Русия и може да бъде уязвим за украински контраатаки.

Струпването на сили на ВСУ в региона на Херсон може да сътвори обилни компликации за съветското командване и за ръководството, изключително в случай че украинските сили продължат контранастъплението там. В същото време ISW означи, че съставът на съветските войски по южното направление е относително разнороден, спрямо други посоки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР