Скорошните намаления на цените накараха стойностите при препродажба на Tesla

...
Скорошните намаления на цените накараха стойностите при препродажба на Tesla
Коментари Харесай

Tesla губи цена с времето най-бързо според проучване на iSeeCars.com!

Скорошните понижения на цените накараха стойностите при препродажба на Tesla да паднат с неуместни темпове. Ценовият модел на Tesla „ без пазарлък “ за директна покупка в миналото беше разгласен за бъдещето на това по какъв начин американците ще купуват коли. Няколко години по-късно дилърската система към момента е мощна.

Сега, съгласно скорошно изследване, настояването на Елон Мъск за поправяне на цените въз основа на пазарните условия е имало пагубно влияние върху цената на препродажбите на Tesla. Всички са наясно, че пазарът на електрически транспортни средства е изправен пред някои провокации. Наличностите се натрупват и марките се борят да намерят купувачи оттатък въодушевените ранни осиновители.

Тъй като инфраструктурата за зареждане към момента би трябвало да извърви дълъг път, с цел да дава отговор по улеснение за потребление на бензиностанциите, доста купувачи, които желаят да станат екологични, избират елементарни хибриди или plug-in модели. Докато обичайните производители на коли дадоха отговор, като използваха доста отстъпки за своите електрически модели, Tesla напряко понижи цените с цел да ги конкурира.

Тези спадове на цените, съчетани с по-ниското потребителско търсене, имат каскаден резултат върху пазара на използвани коли, причинявайки внезапен спад на стойностите на използваните електрически модели. Според скорошно изследване на iSeeCars.com темпът на обезценяване на Tesla от позиция на цялостната марка доста изпреварва всички останали производители на коли.

„ iSeeCars проучва над 1,8 милиона използвани коли на възраст от 1 до 5 години, продадени през февруари 2023 година и 2024 година Чрез сравняване на междинните цени на коли по сегмент, марка и модел, анализът демонстрира общо рухване на цените на използваните коли като цяло, само че има трагичен спад особено в цените на използваните електрически транспортни средства. “

Според тези данни моделите на Tesla губят стойност два пъти по-бързо от Alfa Romeo и три пъти по-бързо от Maserati. Този голям спад на амортизацията е обвързван най-много с решението на Мъск непрестанно да понижава цените на новите модели, което води до все по-голяма разлика при използваните коли.

Въпреки че марката Tesla има най-лошото обезценяване, защото създава извънредно електрически автомобили, Chevy Bolt е най-силно обиден като обособен модел, когато се преглеждат електрическите коли като цяло. Според данните на iSeeCars първите седем най-силно поевтиняващи коли са всички електрически транспортни средства.

Естествено, това е добра вест за потребителите, защото първите четири електрическия автомобил костват приблизително под $25 000, което значи, че евентуален клиент може също да се класира за до $4500 данъчни заеми за използвани електрически автомобили, което понижава чистата цена още повече.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР