Скопие. Съгласно Правилника за реда и графика на вторите преки

...
Скопие. Съгласно Правилника за реда и графика на вторите преки
Коментари Харесай

„Фокус“ : Почти 18 хиляди членове по-малко са се регистрирали на изборите за лидер на СДСМ

Скопие. Съгласно Правилника за реда и графика на вторите директни вътрешнопартийни избори за партиен водач интензивно са регистрирани 51 228 членове на СДСМ, осведоми македонският “Фокус “ .

От СДСМ осведомят, че част от заявките са постъпили след приключване на периодите и заради това, както и заради късите периоди, е взето решение всеки, който има електронна членска карта, да може да гласоподава в неделя.

Поради тези аргументи, поради късия период за дейна регистрация, само че и интереса на членовете на СДСМ, Централната изборна комисия реши да позволи на всички членове, които имат електронна членска карта, да могат да се записват в секцията и да гласоподават в предварителните вътрешнопартийни избори, споделят от СДСМ.

На последните вътрешнопартийни избори, извършени през март тази година, бяха регистрирани общо 68 999 членове. Това значи, че за тези избори са регистрирани 17 771 членове по-малко спрямо предходните избори.

Гласуването на тези предварителни избори на 12 декември ще се организира в 194 изборни секции в общинските организации на СДСМ в цялата страна, от 08.00 часа сутринта до 19.00 часа вечерта (9:00 – 20:00 часа българско време).

Гласуването е скрито, посредством ограждане на следващия номер на един от тримата претенденти за президент на СДСМ, които са в бюлетината, според жребия по избран ред. Кандидатите са: Димитър Ковачевски, Фросина Ременски и Йован Деспотовски.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР