Скопие. Съдът призна Сашо Миялков, както и Тони Якимовски, Небойша

...
Скопие. Съдът призна Сашо Миялков, както и Тони Якимовски, Небойша
Коментари Харесай

„Сител“ : Сашо Миялков бе осъден на осем години затвор по случая „Трезор“

Скопие. Съдът призна Сашо Миялков, както и Тони Якимовски, Небойша Стайкович и Горан Гружевски за отговорни за корист с служба и подкрепяне и подбуждане за осъществяване на закононарушение по делото „ Трезор “, осведоми македонският ефирен канал " Сител " .

Съдът постанови следните ефикасни присъди: Сашо Миялков беше наказан на 8 години затвор, Тони Якимовски получи 5 години, Небойша Сайкович също 5, а Горан Гружевски, който се намира в Гърция – на 15 години.

Делото „ Трезор “ касае злоупотребата със средства от държавния бюджет за закупуване на шпионски програмен продукт за потребностите на контраразузнаването от компания от Англия.

Съдията Дженета Бегтович съобщи за присъдата, че от показаните по време на процеса доказателства е открито, че подсъдимите са провели среща във Англия, на която са се съгласили да закупят софтуера за потребностите на Управлението за сигурност и контрарзунаване, макар че не е направено известие за тази покупка.

Според присъдата 838 106 денара (около 26 600 лв) и 145 619 евро ще бъдат иззети от сметките на компанията „ Финзи “, както и автомобил „ Ауди “A4 на стойност 2 026 285 денара (64 300 лв). Освен това обвинените следва да компенсират вредите в размер на 21 158 296 денара (672 200 лв).

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР