Скопие. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи, че

...
Скопие. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи, че
Коментари Харесай

„Канал 5“ : Зоран Заев ще се оттегли като лидер на СДСМ във вторник

Скопие. Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че във вторник на съвещания на Централния и Изпълнителния съвет на СДСМ ще бъде доказана оставката му и ще стартира процедурата по желание на нов водач на партията, осведоми скопският ефирен " Канал 5 " .

Също за вторник водачът на „ Алтернатива “ Африм Гаши разгласи, че партийните органи ще обсъдят дали ще останат в съпротива или ще одобряват поканата за присъединяване в държавното управление, с цел да приключи целия му мандат до 2024 година

На срещата с Гаши в петък Заев пристигна със заместник-министъра на финансите Димитър Ковачевски, който е член на Изпълнителния съвет на СДСМ. Този уикенд Ковачевски не пожела да разяснява пред медиите дали ще взе участие в партийните избори на СДСМ и дали се вижда като предстоящ министър председател, само че сподели, че е взел участие в диалози с Гаши, с цел да се обезпечи болшинство, което да води страната напред.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски не желае да разяснява известието на Заев, че публично ще подаде оставка във вторник. Той споделя, че министър-председателят постоянно сменя възгледите си и всевъзможен коментар в този миг не би имал никакъв смисъл. За това кой ще го наследи, Мицкоски споделя, че това е въпрос на СДСМ.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР