Скопие. Няма да коментираме предложението на Франция и то няма

...
Скопие. Няма да коментираме предложението на Франция и то няма
Коментари Харесай

Ковачевски: Няма да коментираме френското предложение, преди да е съгласувано в ЕС

Скопие. „ Няма да разясняваме предлагането на Франция и то няма да бъде обсъждано, тъй като към момента не е хармонизирано от всичките 26 страни членки на Европейски Съюз “, съобщи министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, отговаряйки на журналистически въпроси, предава организация „ Макфакс “ .

Той означи, че Министерството на външните работи на югозападната ни съседка има взор върху предлагането и най-опитните дипломати и специалисти във ведомството проучват препоръчаните документи.

„ Проследяваме развиването в българския парламент и в случай че то бъде признато там и когато бъде публично признато и импортирано в Република Северна Македония, тогава е обикновено то да бъде подложено на обстоен разбор и да бъде споделено с институциите на страната “, означи македонският министър председател.

На въпрос дали е задоволително езикът в преговорната рамка да бъде заявен посредством едностранни заявления от РСМ и България, той отговори, че „ македонският език “ би трябвало да бъде чисто „ македонски език “ в преговорната рамка.

По отношение на външната политика, в Скопие остават твърдо на позициите, избрани в признатата от македонския парламент Резолюция за договарянията със София и уговорката за съблюдаване и използване на наредбите на Охридското рамково съглашение, Препанският контракт, Договорът за добросъседство с България и държавната стратегическа идея за равноправното общество.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР