Скопие. Над 500 делегати в неделя ще изберат новия председател

...
Скопие. Над 500 делегати в неделя ще изберат новия председател
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ ще гласува за Мицкоски в неделя и и ще приеме нова доктрина

Скопие. Над 500 делегати в неделя ще изберат новия ръководител на ВМРО-ДПМНЕ. От партията удостоверяват, че към този момент единственият претендент е актуалният водач Християн Мицкоски, само че срокът за кандидатстване е до самото начало на конгреса и всеки член, който събере подписите на най-малко 30 делегати, има опция да се кандидатира, осведоми скопския ефирен канал “Сител “ .

На конгреса ще бъде призната нова теория, документ, съгласно който партията ще работи през идващите четири години, която се основава на върховенството на закона, отбраната на македонската еднаквост, развиване на образованието, по-добро опазване на здравето, подсилване на пазарната стопанска система, проактивност в участието в НАТО и ускорение на интеграцията в Европейския съюз посредством ценене на езика и идентичността.

Основната цел на ВМРО-ДПМНЕ в този миг е да върне вярата на жителите, че може да се живее добре вкъщи в Република (Северна) Македония. Всеки опит за започване на полемика по въпросите на идентичността и характерностите на македонския народ автоматизирано води до проблематизиране на македонската еднаквост и единение, а партията ще продължи да се бори за правдивост и почитание към страната в интернационалните връзки, се споделя в документа.

След конгреса ВМРО-ДПМНЕ ще разгласи избор на нови партийни органи и кадрови освежавания, само че детайлности ще бъдат оповестени след избора на новия водач.

Почти по едно и също време в неделя СДСМ ще изберат нов водач след оставката на Заев. Тримата претенденти са Димитър Ковачевски, Йован Деспотовски и Фросина Ременски.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР