Скопие. Македонската парламентарна комисия по отбрана и сигурност в понеделник

...
Скопие. Македонската парламентарна комисия по отбрана и сигурност в понеделник
Коментари Харесай

„Денешен“ : Скопие изпраща войници в Афганистан и Ливан

Скопие. Македонската парламентарна комисия по защита и сигурност в понеделник е приела прокторешение за изпращане на членове на Армията на Република Македония (АРМ) в Афганистан и Ливан, написа електронното издание на вестник „ Денешен “ .
Съгласно предлагането, за присъединяване в мироопазващата интервенция „ Решителна поддръжка “ в Афганистан би трябвало да бъдат изпратени трима щабни офицери от АРМ в Главното командване на задачата в Кабул за интервал от шест месеца – от декември 2018 година до юни 2019 година – също така в същия интервал 13 щабни офицери ще бъдат в Командването за образование, консултиране и подпомагане в Кабул и 25 военнослужещи от АРМ в частта за отбрана на силите на Главното оперативно командване в Кабул.
В решението се показва, че финансовите разноски за заплатите и надбавките на военнослужещите ще бъдат обезпечени от Министерството на защитата, а останалите разноски ще бъдат поети от страните-партньори.
За присъединяване в мироопазващата интервенция „ УНИФЛ “ в Командването на взаимните профилирани сили на Въоръжените сили на Италия – бранш Запад в Ливан ще бъдат изпратени двама щабни офицери на АРМ в интервала от октомври 2018 до април 2019 година.
Решенията за заминаването на македонските бойци в Афганистан и Ливан би трябвало да бъдат признати от Народното събрание на съвещание, планувано за 29 август.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР