Скопие. Братовчедите на премиера Зоран Заев и основните действащи лица

...
Скопие. Братовчедите на премиера Зоран Заев и основните действащи лица
Коментари Харесай

“МКД” : Свързват братовчеди на Зоран Заев със задържано голямо количество марихуана

Скопие. Братовчедите на премиера Зоран Заев и главните настоящи лица в бизнеса на семейство Заеви с канабис, Трайче и Бобан Заеви, са в Дубай от три седмици, научи македонското електронно издание ”МКД ” . Засега те наблюдават отдалеко настоящите събития в Македония, акцията на Американската организация за битка с опиатите DEA и Министерството на вътрешните работи и ареста на няколко лица, забъркани в контрабандата на 200 кг марихуана.

Трайче Заев и Бобан Заев са публично притежатели на компании за произвеждане на медицински канабис (MAM в Свети Николе и Pharma Medica във Валандово). Но и двамата, както и други членове на фамилията им са частични притежатели на няколко други компании, свързани с канабиса, които са проведени в един тип консорциум.

Предполага се, че акцията на DEA е резултат от недоразумения сред американския притежател на компанията за медицински канабис Five Letters и представители на семейство Заеви. Миналия декември от тази компания бяха конфискувани 150 кг марихуана, след което Five Letters изгубиха лиценза си. По някое време DEA се заинтересува от протичащото се на незаконния пазар на опиати в Македония.

Александър Ушилковски, водачът на Трайче Заев, също е арестуван в акцията на DEA и Министерство на вътрешните работи отпреди два дни, при която е конфискувана марихуана на стойност 800 хиляди $. Един от шефовете на " Медикъл 420 " от Битоля, друга компания за произвеждане на медицински канабис, в която Заеви имат дял, също е бил задържан. Някои от транспортните средства, които са конфискувани, също са благосъстоятелност на тези компании.

Два следващи дни опозиционната ВМРО-ДПМНЕ пита дали микробусът, в който е открита марихуаната, е благосъстоятелност на компания сътрудник с компаниите на Заеви. За момента държавното управление споделя, че те чакат бързо и задълбочено следствие, само че няма отговор дали един от арестуваните в интервенцията, при която са конфискувани 200 кг марихуана, е водач на Трайче Заев, братовчед на Зоран Заев. И дали фургонът, в който е открита марихуаната, принадлежи на компания, обвързвана със Заеви. СДСМ разгласи през днешния ден, че нито микробусът, упоменат от ВМРО-ДПМНЕ, нито някой от арестуваните в акцията имат връзка със фамилията на премиера Зоран Заев.

По време на интервенцията бяха задържани двама висши полицейски чиновници - началникът на полицията в Прилеп и чиновник от Бюрото за социална сигурност. През нощта в петък е осъществена инспекция в две заводи за произвеждане на медицински канабис в Прилеп и в Битоля, с които е работил и Ушилковски.

Това се случи откакто отдел „ Криминална полиция “ - бранш за противозаконен трафик на опиати с оръжия и рискови субстанции, в съдействие с отдела за предварителна защита на проведената и тежка престъпност и специфичното антитеррористично звено „ Тигър “, с поддръжката на Американската администрация за битка с опиатите - DEA са направили няколкомесечно взаимно следствие.

В акцията по пътя Прилеп - Росоман, покрай село Раец са били спрени пътнически автомобил " Ауди А8 ", със скопски регистрационни номера. Веднага по-късно е спряно пътническо транспортно средство „ дачия Дъстър “ също със скопски регистрационни номера, ръководено от Ушилковски., а зад тях е микробус, в който е намерено огромно количество опиати, опаковани " в 40 картонени кутии, съдържащи 400 полиетиленови опаковки с опиати “, заяви през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР