Скопие. Бившият министър-председател на Македония и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола

...
Скопие. Бившият министър-председател на Македония и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола
Коментари Харесай

Македония: Бившият премиер Груевски нападна Джафери в скопския парламент

Скопие. Бившият министър-председател на Македония и водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски атакува ръководителя на Народното събрание Талат Джафери по време на приемането на Закона за езиците, предават всички македонски медии . Местните издания прецизират, че при откриването на полемиката за третото гласоподаване на Закона за приложимост на езиците, който би трябвало да легитимира албанския език като формален в страната, Груевски е опитал да отнеме депутатската карта за гласоподаване на ръководителя на Народното събрание. Ударил е по масата, по звънеца, опитал се е да изкриви микрофоните и да излее чашата с вода.
Според „ МКД “ депутатът Груевски е бил най-гръмогласен и яростен в опита да прекъсне Джафери. Докато ръководителят на Народното събрание е чел ревюто на президента Георги Иванов, депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са се наредили пред председателската маса и са се пробвали да пресечен речта на парламентарния началник, искайки процедура. След това Груевски се е качил зад Джафери и му е изключил микрофона.
Македонският „ Фокус “ написа, че Груевски е „ влезнал в клинч “ с квесторите в Народното събрание и цитира Талат Джафери, който отхвърля да разяснява държанието на Груевски. Електронното издание „ Антропол “ написа, че СДСМ е основал опцията на Груевски да се покаже като воин.
„ Либертас “ и „ Слободен щемпел “ напомнят, че през 2003 година Груевски още веднъж е отнемал картата за гласоподаване на ръководителя, когато този пост е заеман от Любчo Йордановски.
„ Дойче веле “ е озаглавило коментара си: „ Законът за езиците: Парламентът на ръба на случая ”. В коментара си изданието написа: „ В македонският парламент пристрастеностите последователно се повишават и в случай че пред него се провеждат митинги, то в пленарната зала бяха регистрирани конфликти и блокади “, като напомня, че ВМРО-ДПМНЕ искаше отсрочване на полемиката до момента в който не се прегледат повече от 35 000 възражения, които от партията внесоха по-рано.
Излъчващата на албански език телевизия „ Алсат-М “ е озаглавила репортажа си: „ Инцидент сред Груевски и Джафери “.
Държавната „ Макс-Факс цитира ръководителя на Народното събрание, който декларира: „ Няма да разреша да се повтори 27 април 2017 в Народното събрание ”.
„ 24 Вести “ оповестява, че физическата кавга сред Груевски и Джафери е избегната на косъм.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР