Скокът в доставките през първото тримесечие на годината, провокиран от

...
Скокът в доставките през първото тримесечие на годината, провокиран от
Коментари Харесай

Влошиха прогнозата за пазара на телевизори

Скокът в доставките през първото тримесечие на годината, предизвикан от подготовката за Световното състезание по футбол в Русия, бе последван от спад в интервала април-юни

През 2018 година производителите ще доставят на пазара 215,7 милиона тв приемника вместо 219 милиона, както се очакваше по-рано

С близо 4% са намалели доставките на LCD тв приемници през второто тримесечие на годината, оповестява анализаторската компания TrendForce . В интервала април-юни те възлизат на 47,75 млн. броя, което е спад от 3,8% по отношение на предходното тримесечие.

Предвид по-ниските от предстоящите резултати, специалистите намаляват годишната си прогноза за пазара на LCD тв приемници. Според новата прогноза, през 2018 година производителите ще доставят на пазара 215,7 милиона тв приемника вместо 219 милиона, както се очакваше по-рано – това значи 2,3% спад, спрямо 2017 година.

„ През първото тримесечие на 2018 година доставките бяха впечатляващи, заради подготовката за засиленото търсене на тв приемници за Световното състезание по футбол, само че през второто тримесечие върху обстановката на пазара стартира да въздейства високото равнище на ресурси при дистрибуторите ”, разяснява Джеф Йънг от анализаторския отдел на TrendForce.

Въпреки че през втората половина на годината обичайно се покачва търсенето на електроника, специалистите предизвестяват, че остатъкът и повишението на цените на LCD панелите ще предизвикат повишаване на тв приемниците, а това ще ограничи опциите на марките за промоции и като цяло ще окаже негативно влияние върху динамичността на пазара.
още по тематиката
Samsung, най-големият в света производител на тв приемници, пробва нахлуване във високия клас, само че доставките на неговите QLED модели са по-лоши от предстоящото, заради мощната конкуренция от страна на OLED тв приемниците. През второто тримесечие Samsung е доставил 8,9 милиона LCD тв приемника, което е с 11% по-малко по отношение на предходното тримесечие.

Спадът при Samsung е най-големият измежду водещите производители на тв приемници. Анализаторите чакат отрицателната наклонност да продължи, като за цялата 2018 година продажбите на LCD тв приемници с корейския бранд ще намалеят до 41 милиона броя.

Второто място в класацията е за LG Electronics. Компанията се концентрира върху премиум OLED модели, само че не толкоз нападателно като Samsung, което й разрешава да реализира по-добра динамичност. Доставките на LCD тв приемници с марката на LG са паднали с 4,3% на тримесечна база – до 6,7 милиона бройки.

TrendForce счита, че LG ще продължи да уголемява каузи на OLED тв приемниците в своя подбор. Като цяло за годината, компанията ще покаже позитивна динамичност, увеличавайки доставките си на LCD тв приемници до 28,6 милиона броя.

На трето и четвърто място са китайските марки TCL и Hisense. В интервала април-юни те са доставили надлежно 3,8 и 3,02 милиона LCD тв приемника, регистрирайки спадове от 5% и 7,1%. Годишните доставки се чака да доближат надлежно 16,6 и 13,8 милиона броя.

В топ 5 на международния пазар на тв приемници попада и японският производител Sony с резултат от 2,59 милиона броя през второто тримесечие, което е растеж от 2,8% по отношение на предходния регистриран интервал. Анализаторите предвиждат годишните доставки на Sony да доближат 11,6 милиона броя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР