„Скай нюз“ излъчи материал за така наречената „дипломация на ваксините“,

...
„Скай нюз“ излъчи материал за така наречената „дипломация на ваксините“,
Коментари Харесай

Водят ли дипломация на ваксините Китай, Русия и Индия?

„ Скай нюз “ излъчи материал за по този начин наречената „ дипломация на имунизациите “, в който проучва по какъв начин Китай, Русия и Индия сортират ловко страни по света, в които да усилват въздействието си и да укрепват позициите си чрез даване на техните ваксини.

Анализ на „ Скай нюз “ демонстрира, че на 47 страни по света плюс Африканския съюз, който сплотява 55 народи, са препоръчани покупко-продажби за ваксина от страна на Индия, Китай и Русия.

В 21 страни до 19 февруари единствените ваксини са били от Русия, Китай или Индия. В други 16 страни половината или повече от половината ваксини са от тези страни. Данните са на компанията за научни разбори „ Еърфинити “. Уточнява се, че в действителност болшинството от създаваните ваксини по света не са от Русия, Китай или Индия.

Агате Демараис от Economist Intelligence Unit съобщи за „ Скай нюз “, че това което вършат Китай и Русия, е подсилване и разширение на техните позиции по света. Демараис, която е някогашен френски посланик в Русия и Близкия изток, показва, че това е дълготрайна тактика и няма значение дали става дума за богати или небогати страни, значимото е къде Москва и Пекин желаят да наложат тяхното въздействие.

Посочени са редица образци, като Латинска Америка е най-благодатната почва, тъй като там Китай и Русия към момента нямат огромно въздействие, а това е наоколо до Съединените щати. Обръща се особено внимание на Източна Европа, където страни като Унгария, да вземем за пример, са се уморили да чакат Европейски Съюз да реализира договорка за имунизациите.

Индия и Китай пък са изключително сполучливи на необятните пазари в Азия и Африка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР